Glumac Dragan Mićanović dobio je Zlatnu antenu za najbolju epizodnu ulogu Engleza u seriji "Kosti". U razgovoru za Nova.rs govori da je uloga zahtevala da izađe iz svoje zone komfora.

„Ne dobijate često ovakve scenarije, kao što je Nikola napisao Engleza za ovu seriju. To je kao kada slikar boji jarkim bojama, tako je on napisao ovaj lik. Traži od glumca da izađe iz svoje zone komfora. To je meni uvek bio izazov, u pozorištu sam imao mnogo takvih izazova, a na filmu i seriji i ne tako često. Drago mi je da se publici to dopalo i drago mi je za ovu nagradu“, rekao je Mićanović za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Kaže i da, iako glumi u inostranstvu, sve više stranih produkcija dolazi u Beograd.

„Sve više stranih produkcija dolazi u Beograd, pre mesec dana sam snimao sa britanskom produkcijom u Beogradu. Oduševljeni su našim radnicima i celom logistikom. Mi imamo sve sektore koji su potrebni za snimanje velikih produkcija. Nadam se da ćemo uhvatiti taj korak ka njima. Najveća razlika je u produkciji, novcu i organizaciji. Sve ostalo što se tiče našeg posla je isto. Svaki glumac ima isti problem – kako da najbolje dočara svoj lik“, rekao je glumac.

Kada je reč o ulogama po kojima bi voleo da ga pamte, Mićanović kaže da se one uglavnom nalaze u pozorištu.

„Ima takvih uloga u pozorištu. U pozorištu imam nekoliko uloga koje su mi srcu najbliže i najdraže…Recimo, Mizantrop Molijerov, Mletački trgovac uloga Porcije i možda treća neka bude Romeo. „, ispričao je glumac.

Ceo razgovor sa Draganom Mićanovićem pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO: Anđela Jovanović: Ne bih volela da odem iz Srbije jer je jako volim 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar