Dokumentarac o ubistvu koje je bilo inspiracija za Tvin piks

Showbiz 21. jul. 202011:13
Podeli:
Foto:Lynch/Frost Productions / Propag / AFP / Profimedia

U pripremi su dokumentarni film i knjiga bazirana na istinitim događajima o ubistvu koje je, između ostalog, poslužilo kao inspiracija za radnju kultne serije "Tvin piks".

Hejzel Dru je ubijena 1908. godine u mestu Send Lejk u državi Njujork, a okolnosti u slučaju njene smrti su bile osnov za priču u „Tvin piksu“, prenosi NME.

PROČITAJTE JOŠ

Sada će njeno ubistvo biti istraženo i u dokumentarnom filmu „Plava, prelepa i mrtva: ubistvo koje je inspirisalo Tvin piks“ (Blonde, Beautiful And Dead: The Murder Mystery That Inspired Twin Peaks).

Prema izjavi iz produkcijske kuće Metabook Entertainment, film će istražiti tajne, korupciju i polnu diskriminaciju u jednoj maloj zajednici koja je pokušala da tajnu ubistva jedne mlade žene ostavi zakopanom.

Sa druge strane, izdavačka kuća Amazon će objaviti knjigu istoimenog naziva, na osnovu koje će biti napravljen i dokumentarac.

Autori su Dejvid Bušman i Mark Givens, a objavljivanje knjige je planirano za zimu 2021. godine. Predgovor će napisati Mark Frost, koautor serije „Tvin piks“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar