Foto:Promo/IMDb/Netflix

Nedelja je idealan dan za uživanje kod kuće, odmor i gledanje televizije, ili Netfliksa. Pogotovo u trenutku kada imamo sve veći broj novoobolelih od koronavirusa i kada stručna lica, ali i javne ličnosti savetuju pridržavanje socijalne distance i ostanak kod kuće.

Ukoliko vodite računa o svom zdravlju, brinete o drugima i ovu nedelju želite da se izolujete u svom domu i iz udobnosti svoga kreveta odgledate nešto pametno, dobro i kvalitetno, nastavite sa čitanjem teksta, jer vam donosimo pet dokumentaraca sa Netfliksa koji će vam definitivno prekratiti vreme, ali i naučiti vas nečemu novom i zanimljivom.

Sex, Explained 

Ukoliko vas istorije nauka i biologija privlačnosti, ljubavnih odnosa i istorija kontrole rađanja, ovaj dokumentarac će vam svakako biti zanimljiv, a žene i devojke će imati prilike da nauče nešto više o svom telu, u slučaju da do sada nisu baratale svim detaljima.

Miss Americana

Jedan od najpopularnijih dokumentaraca u 2019. godini, ovaj film govori o životu i karijeri pop ikone Tejlor Svift, koja je na vrhuncu karijere odlučila da „prekine svoju političku tišinu“ i da stane na pravu stranu istorije – podržavajući manjinska prava u SAD i oštro kritikujući aktuelnog predsednika Donalda Trampa.

The Disappearance of Madeleine McCann 

Zanimljiv, veoma emotivan i snažan dokumentarac bavi se pregledom detalja nestanka trogodišnje Madelin Mekan, koja je nestala u Portugalu dok je bila na letovanju sa svojom porodicom.

Period. End of Sentence 

Interesantan dokumentarac koji svedoči o predrasudama i poniženjima sa kojima se žene u svetu bore i dan danas. U ovom filmu, žene iz Indije pokušavaju da pobede stereotipe koji u društvu govore o njihovom mesečnom ciklusu, te počinju proizvodnju higijenskih uložaka.

The Innocence Files

Surovo i iskreno, ove epizode otkrivaju priče iza osam nepravedno osuđenih slučajeva koje je Innocence Project organizacija otkrila u SAD, te se borila da ih preokrene i oslobodi nedužne ljude.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter

Komentari

Svi komentari (0)