Johnny Dep
Džoni Dep Foto:EPA-EFE/JUAN HERRERO

Holivudska zvezda Džoni Dep, izgubio je u ponedeljak ujutru sudsku parnicu protiv bivše devojke Amber Herd i tabloida "The Sun", te je odlučio da nastavi sudski borbu - podneo je novu krivičnu prijavu protiv Amber.

Dep je tužio Amber za tekst koji je napisala u „Washington Postu“ – o nasilju u porodici –  a u iznosu od 50 miliona dolara. Suđenje je zakazano za maj 2021. godine u Americi.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Američkom glumcu Džoniju Depu odbačena je tužba za klevetu protiv biratanskog tabloida The Sun, koji ga je opisao kao „nasilnog supruga“ prema bivšoj ženi Amber Herd.

Izdavačka kompanija lista News Group Newspapers – NGN pokazala je da je ono što je objavila bilo „suštinski tačno“ i zbog toga „tužilac nije pobedio u svojoj tužbi“ za klevetu, rekao je sudija Endru Nikol u presudi koju je objavio Visoki sud u Londonu, prenosi Frans pres.

Dep je tužio NGN grupu, izdavača lista San i izvršnog urednika lista Dena Vutona, zbog članka iz aprila 2018, u kome se optužuje da je napao svoju suprugu Amber Herd, prenosi „N1„.

Elejn Čarlson Bredhoft, američka advokatica Amber Herd, rekla je u saopštenju da presuda „nije iznenađenje“ za bilo koga ko je pratio suđenje letos, prenosi AP.

„Uskoro ćemo priložiti još više dokaza u SAD“, napisala je ona.

Dep takođe tuži Amber Herd za 50 miliona dolara u američkoj državi Virdžiniji, zbog članka u Vašington postu o nasilju u kući. Suđenje treba da počne iduće godine.

I Dep i Herd proveli su nekoliko dana kao svedoci za vreme tronedeljnog suđenja u Britaniji u julu, dajući nepomirljive izveštaje o njihovom burnom odnosu. Oni su se sreli na snimanju komedije „The Rum Diarz“ 2011. i venčali u Los Anđelesu 2015. Razišli su se naredne godine i razveli 2017.

Herd (34) je svedočila kao glavni svedok odbrane, navodeći da se Dep pretvorio u nasilnog čoveka koga je zvao „čudovište“ kada bi bio pod uticajem alkohola i droge. Ona je tvrdila da je bilo 14 odvojenih incidenata između 2013. i 2016. godine, kada je on udario, ošamario i gurao, čupao joj kosu i gađao je flašama. Navodni napadi događali su se u luksuznim okruženjima, uključujući u njihovom luksuznom penthausu, na Depovom privatnom ostrvu na Bahamima i u privatnom avionu.

Dep (57) je nazvao te optužbe „bolesnim“ i „prevarom“ i tvrdio da je Herd bila ta koja je bila agresivna za vreme njihove veze. On je tvrdio da ga je Herd udarala, čak je odsekla vrh njegovog prsta sa bačenom flašom votke za vreme svađe u Australiji, dok je sniman film Pirati sa Kariba.

Foto: EPA/ETTORE FERRARI

Dep je priznao da je koristio drogu u velikim količinama, navodeći marihuanu, kokain, ekstazi i druge droge i da je postao zavistan od opijata za bolove. Ali je demantovao da ga je droga činila nasilnim.

„Ja svakako nisam nasilna osoba, posebno ne sa ženama“, rekao je on.

Herd je insistirala na tome da je govorila istinu i da je izašla u javnost nevoljno.

„Koja žena je ikad imala koristi od toga što je žrtva nasilja u kući“, rekla je ona u sudu.

Depov advokat Dejvid Šerborn optužio je da laže, da je nepouzdan svedok i da se neopravdano koristi pokretom „I Ja“ (MeToo).

Za obe strane su govorili prijatelji i raniji zaposleni da podrže njihovu verziju događaja, i sudija je morao da odluči koja strana je verodostojnija.

Odluka suda predstavlja veliki lični i finansijski udar za Depa, navodi AP.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar