Nenad Nenadović
Nenad Nenadović Foto: N1

Glumac Nenad Nenadović preminuo je juče u 57. godini života od posledica koronavirusa. Svojevremeno je, govoreći za domaće medije, kritikovao televizije i navodio da su deca prepuštena društvenim mrežama i rijaliti programima, te da za njih ne postoji adekvatan sadržaj u javnom prostoru.

Da je na vlasti, istakao je, vratio bi dečje emisije.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada bih mogao da budem vlast 5 minuta, prvo bih dečje emisije vratio na TV. Naravno, sve te emisije bi morale da pretrpe malu dozu promena“, rekao je svojevremeno Nenadović otkrivši da „u džepu“ ima spremna tri dečja projekta.

„Sve televizije su me odbile. To ne može da donese toliko novca koliko druge emisije i mi već dugi niz godina gubimo bitku za decu. Mi se čudimo kada dođu u gimnaziju ‘što su takvi’, a ta bitka je izgubljena već u 2, 3. razdredu. Ne mogu da biraju šta će da gledaju – upale TV i vide rijaliti ili neku drugu emisiju koja nije prigodna uzrastu, ali gledaju jer nemaju opciju“, govorio je on.

Glumac je tada dodao i da će „deca sama da se zabave na Fejsbuku, Jutjubu, Instagramu, ali jer beže iz muke, a ne iz sreće“.

Nenadović se, kako su pre nekoliko dana naveli iz pozorišta „Boško Buha“, najverovatnije zarazio koronavirusom na jednom od snimanja. Bio je hospitalizovan.

U glumačke vode uplovio još kao dečak, sa 13 godina kada je dobio ulogu Moljca u seriji „Povratak otpisanih“. Osim toga, vodio je više od hiljadu dečijih emisija, kao što su: „Zooteka“, „Pet-šou“ i „Fazoni i fore“.

U seriji „Igra sudbine“, koju pratimo na ekranima, igra kriminalca Brunera koji je ludo zaljubljen u Adu Kanački.

Stalni član pozorišta je „Boško Buha“. Rekorder po broju predstava u 2015. godini – u prvih pet meseci odigrao je 77 predstava.

Dobitnik više nagrada, između ostalih tri „Buhine“ nagrade za predstave “Tri musketara“ i „Princ – arkadna avantura“.

Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i ćerke Janu i Minu.

BONUS VIDEO:  „Marina Tucaković je bila pravi konceptualni umetnik“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.