Dan deseti… Marija Petronijević o borbi s koronom u 9. mesecu trudnoće FOTO

Podeli:
Marija Petronijević
Marija Petronijević Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Glumica Marije Petronijević, koja je u 9. mesecu trudnoće pozitivna na koronavirus uspešno se oporavlja. Kako je navela, više nema simptome.

Marija već godinama živi u selu Visibabe kod Požege, a tamo provodi i trudničke dane. Iako je trenutno sprečena da obavlja seoske poslove, glumica nadgleda kako teku radovi, a u objavi na Instagramu otkrila je da se sada oseća bolje, budući da više nema simptome virusa.

„Dan deseti. Bolest se bliži kraju. Sada bez bilo kakvih simptoma. I dok čekam da se potpuno oporavim, nastavljeni su zemljani radovi. Hvala Bobanu i Boki koji nadgledaju radove, dok traje moja sprečenost. Put će biti završen pre zime. Na selu uvek ima da se radi“, poručila je Marija objavivši fotografiju seoskog puta.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Marija Petronijević je nedavno otkrila da se u trudnoći vakcinisala protiv korone, te da je zahvaljujući tome prošla samo sa lakšim simptomima.

„Drugu dozu vakcine sam primila 24. septembra, u osmom mesecu trudnoće, nakon konsultacija sa profesorima Medicinskog fakulteta u Beogradu. Vakcinisala sam se vakcinom koja je preporučena trudnicama. Na poslednjem merenju antitela, koje je urađeno početkom oktobra, videlo se da su antitela formirana. Međutim, još u momentu vakcinacije, objašnjeno mi je da virus mutira, da forme virusa s kojim mogu doći u kontakt mogu biti izmenjene i da će vakcina pomoći u segmentu potpune ili delimične zaštite. Objasnili su mi da ću, u slučaju infekcije, imati spremnu količinu antitela i da će organizam brže naći načina da se izbori. Računajući na to, nastavila sam da se pridržavam epidemioloških mera, koje su podrazumevale distancu i nošenje maske u svakodnevnom životu. Međutim, živeti okružen ljudima koji i dalje ne veruju u koronu ili zanemaruju epidemiološke mere znači biti izložen stalnom riziku od obolevanja i mogućem zaražavanju, bilo da ste u prodavnici, na benzinskoj pumpi, pijaci, pekari ili bilo kom mestu“, rekla je Marija nedavno.

Bonus video

Ginekologija Narodni front – razgovor sa doktorkom

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar