Baka Prase i Željko Mitrović Foto: E-Stock/Caslav_Vukojicic/Antonio Ahel/ATAImages.

Jutjuber i vlasnik Pinka se više od nedelju dana sukobljavaju putem medija i društvenih mreža, a postavlja se pitanje ko će iz ovog okršaja izaći kao pobednik i da li je tako nešto uopšte realno očekivati.

Danima slušamo neprestana oglašavanja obe strane ovog sukoba kojem se za sada ne vidi kraj. Nije moguće proceniti ko za sada „vodi“, a takva terminologija je verovatno i neprimerena uzimajući u obzir da se radi o međusobnim prebacivanjima, optužbama bez dokaza i primitivnom načinu obraćanja.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, posmatrajući ono što nam je u ovom trenutku servirano sa obe strane, može da se dođe do nekih zaključaka.

Željko Mitović je pompezno najavljivao dvočasovni dokumentarni film u kojem je Baka Prase prikazan kao čovek sa kriminalnom prošlošću (u filmu se pojavljuje i zaštićeni svedok koji tvrdi da zna sve o jednom rođendanu na koji je Baka Prase upoznao Velju Nevolju koji ga je, nakon svega, navodno „gepekovao“). „Zaštićeni svedok“, otkriveno je kasnije, jeste Marko Đedović, nekadašnji učesnik Zadruge.

„Zvanično sam član kabineta Željka Mitrovića i član menadžmenta televizije Pink, tome već ima neko vreme, ali sam hteo da kod tebe u jutarnjem programu otkrijem ovu ekskluzivnu informaciju, ti si pre svega moja koleginica“, rekao je on Jovani Jeremić nakon emitovanja dokumentarca.

O jutjuberu se na televiziji sa nacionalnom frekvencijom govorilo i u kontekstu „gej afere“, a prikazan je i snimak na kojem Baka Prase šmrče supstancu za koju se znalo da je šećer u prahu i da je u pitanju skeč.

Ipak, na Pinku je taj snimak gledaocima prikazan kao dokaz da Ilić konzumira kokain.

Nakon svega što smo imali priliku da čujemo i vidimo prethodnih dana, postavlja se pitanje ko je u ovom trenutku u „prednosti“?

Posmatrajući isključivo Jutjub preglede, Baka Prase prednjači po popularnosti. Video na kojem je u prenosu uživo gledao pomenuti dokumentarac u ovom trenutku ima preko milion pregleda, dok Pinkov film na ovoj platformi broji tek blizu 200.000 pregleda. Ipak, imajući u vidu nacionalnu pokrivenost Pink televizije, sigurno je veliki broj gledalaca film pratio i na Mitrovićevom glasilu.

Zanimljivo je i to da su ispod dokumentarca koji je objavio zvanični kanal Pinka komentari zabranjeni, te nije moguće pročitati utiske gledalaca. Ispod snimka Bake Praseta je komentarisanje dozvoljeno, a većina onih koji su došli da pogledaju njegovo obraćanje uživo istakli su da ga podržavaju zbog hrabrosti da se suprotstavi Mitroviću.

Foto: Printscreen/YouTube/Baka Prase

Ipak, Mitrović na svojoj strani možda ima mnogo jače oružje. Dan nakon što je prikazan pomenuti dokumentarac oglasilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu i dalo nalog Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da izvrši provere u odnosu na Bogdana Ilića. Kako je navedeno, to je naređeno u cilju utvrđivanja eventualnog postojanja bitnih elemenata krivičnog dela Poreska utaja, s obzirom da iz informacija objavljenih u medijima proizilazi sumnja u znatnu nesrazmeru između imovine Bogdana Ilića, koju eksponira i njegovih prihoda.

„Takođe, imajući u vidu medijske navode, kao i video zapise emitovane na TV Pink, na kojima je Bogdan Ilić ušmrkavao supstancu nalik na opojnu drogu i pohvalno se izjašnjavao o upotrebi narkotika, potrebno je obaviti informativni razgovor sa Bogdanom Ilićem i na te okolnosti, radi utvrđivanja okolnosti eventualnog izvršenja krivičnog dela Neovlašćeno držanje opojnih droga“, navedeno je iz Tužilaštva.

Samo dan pre emitovanja filma, Mitrović je magično „predvideo“ reakciju Tužilaštva.

Željko Mitrović Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

„Važno je da sutra u 20h svi pogledaju na TV Pink dokumentarni film ‘Internet nasilje’. Posle ovog filma ništa neće biti kao pre njega! Nešto mi se javlja da tužilaštvo neće dremati“, napisao je Mitrović u svojoj objavi na Instagramu.

Da li će u ovom obračunu biti jači režimski sluga Željko Mitrović koji na svojoj strani ima institucije koje bi trebalo da budu nezavisne, ili će jutjuber uspeti u nameri da dokaže pređašnje optužbe na račun čelnika Pinka – ostaje da vidimo.

BONUS VIDEO: Ovo je novi dvorac Željka Mitrovića na Dedinju

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.