Da li će porodica Kardašijan preživeti i poslednji skandal

Showbiz 23. jul. 202012:56 > 12:57
Podeli:
Foto: Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nakon što je reper Kanje Vest objavio svoju kandidaturu za predsednika SAD u novembru 2020. godine, u porodici Kardašijan - Džener - Vest dogodio se totalni kolaps i jedan od najvećih skandala koji je do sada potresao Holivud.

Popularni reper objavio je na Tviteru da je njegova supruga Kim Kardašijan Vest pokušala da ga, kako je rekao, zatvori zajedno sa psihijatrom, nakon njegovog skandaloznoj predizbornog skupa u Karolini, kojim je najavio svoju kandidaturu za predstojeće predsedničke izbore u SAD.

PROČITAJTE JOŠ

On je isprva objavio nekoliko skrinšotova prepiske sa Kim Kardašijan, da bi ih potom obrisao. U svojim Tvitovima vređao je i svoju taštu, odnosno majku Kim Kardašijan – Kris Džener. Naveo je da se ona udružila sa njegovom suprugom kako bi ga proglasili ludim, a potom je objavio i prepisku sa Kris Džener, u kojoj joj je zabranio da viđa njegovu decu.

Na kraju ih je nazvao „belim rasistima“, a potom je i zapretio da će se razvesti od svoje dugogodišnje supruge, navodeći da to želi već dugo vremena.

Kim Kardašijan je kasno sinoć izdala saopštenje za javnost u kome je navela da je Kanje Vest psihički bolesna osoba kojoj je dijagnostifikovan bipolarni poremećaj. Kako je rekla, on već neko vreme odbija da uzima svoje lekove.

“Nikada javno nisam govorila o ovome i kako je uticalo na naš dom, jer se trudim da zaštitim decu i poštujem Kanjeovo pravo na privatnost kada je reč o zdravlju. Ali danas, mislim da treba da kažem nešto zbog stigme i zablude o mentalnim bolestima”, nastavila je.

“Oni koji razumeju mentalnu bolest ili kompulsivno ponašanje, znaju da je porodica nemoćna, sem ako član porodice nije maloletan. Oni koji ne znaju ovo, brzo osuđuju i ne razumeju da oboleli moraju sami da započnu proces traženja pomoći, bez obzira na to koliko porodica i prijatelji pokušavaju”, piše Kim.

Foto: Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ona je dodala da razume da je njen muž predmet kritika zbog toga što je javna ličnost i da njegovi postupci izazivaju oprečna mišljenja i emocije.

“On je brilijantna ali komplikovana osoba, koja je umetnik, crnac. Iskusio je bolni gubitak majke, dok se bori sa pritiskom i izolacijom koja mu teže pada zbog bipolarnog poremećaja. Ljudi bliski Kanjeu znaju šta misli i razumeju da njegove reči nisu uvek u skladu sa ponašanjem”, nastavila je.

“Život sa bipolarnim poremećajem ne znači da ta osoba ne treba da ima snove ili kreativne ideje, bez obzira na to koliko su velike ili se čine neostvarivima. To je taj njegov genijalni deo, kome smo svi svedočili, mnogi od njegovih velikih snova su se ostvarili”,  rekla je, a potom zamolila za razumevanje i privatnost.

Iako jedan od najvećih, ovo je tek jedan u moru skandala kroz koji je poznata rijaliti porodica prošla tokom godina. Međutim, fanovi su zabrinuti. Da li će zaista doći do pucanja braka jednog od najslavnijih i najbogatijih holivudskih parova svih vremena?

Foto: Angela Weiss / AFP / Profimedia

Kako je nastala imperija? 

Pre 2007. godine oni su javnosti bili poprilično nepoznati, iako se neki možda sećaju prezimena Kardašijan iz 90-ih godina, kada se sudilo O Džej Simpsonu.

Naime, član njegovog advokatskog tima bio je upravo Robert Kardašijan, otac Kortni, Kim, Kloi i Roberta Kardašijana i prvi suprug Kris Džener, koja je u to vreme već podnela papire za razvod.

Kris Džener mnogi smatraju ‘glavom hobotnice’ koja upravlja svime i donosi glavne odluke kada su finansije njene porodice u pitanju, a upravo je ona napravila najbolji potez potpisavši ugovor s kablovskom televizijom E!, na kojoj je 14. oktobra 2007. emitovana prva epizoda rijaliti šoua ‘Keeping Up with the Kardashians’.

Kritičari nisu bili blagonakloni, smatrajući da je cela priča izmišljena, kao i da akteri šoua izgovaraju unapred dogovorene rečenice. Ali mišljenje kritičara bilo je manje važno jer je u kratkom periodu rijaliti šoua postao svetski hit, s milionima obožavatelja širom sveta, a Kris Džener preuzela je ulogu menadžera za svoje šestoro dece.

Sve je krenulo od famoznog suđenja na kome je O Džej Simpson proglašen krivim za ubistvo svoje supruge. Njegov advokat bio je njegov najbolji prijatelj Robert Kardašijan, ujedno i prvi suprug Kris Džener, koji je 2003. godine preminuo od raka jednjaka. Tokom kasnijih godina, Kris je upoznala Brusa Dženera, nekadašnjeg Olimpijca – sada Kejtlin Džener, transrodnu ženu koja je pre nekoliko godina promenila pol – i polako je preuzela njegovu karijeru.

2007. godine potpisala je ugovor sa pomenutom produkcijskom kućom kako bi stvorila najpopularniji rijaliti na svetu.

Zbog neverovatne popularnosti – o kojoj su maštali, ali da će se ostvariti u tolikoj meri, nisu ni sanjali – ponude su krenule da pristižu sa svih strana, a Kris Džener stala je na čelo cele porodice i u njihovo ime počela da donosi odluke. Upravo zahvaljujući njoj njena deca su zaradila milione, a ona se, ponosna na samu sebe, prozvala momager, što je zapravo kombinacija reči mama i menadžer. Danas nema polja na kojem se porodica Kardašijan-Džener nije okušala – rijaliti šouovi, dizajniranje odeće, kozmetika, pisanje autobiografija…

“Moj moto u životu je uvek bio – ako ti neko kaže da nešto nije moguće, razgovaraš s pogrešnom osobom. Uz Kim sam dosta naučila oko toga gde je granica i kada se mama mora povući da bi nastupio menadžer. Ali dopuštam svojim ćerkama, odnosno klijentima, i da same biraju u nekim slučajevima“, rekla je Kris svojevremeno za američke medije.

Nakon razvoda od Brusa Dženera, Kris Džener je u vezi s 25 godina mlađim biznismenom Korijem Gemblom, ali njena porodica i dalje joj je najvažnija.

Foto: Gregory Allen / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar