Katrin Denev
Katrin Denev Foto:EPA-EFE/Sebastien Nogier

Salonke, sandale i čizme poznatih brendova koje je nosila filmska ikona Katrin Denev prodate su na humanitarnoj aukciji u Francuskoj.

Onlajn aukcija prikupila je za dobrotvorne svrhe više od 47.000 evra, prema pariskoj aukcijskoj kući „Artcurial“. Najvišu cenu kolekcionari su platili za par crnih salonki dizajnera Iv Sen Lorana (Yves Saint Laurent) – 1300 evra.

PROČITAJTE JOŠ

Osim oko 125 pari cipela, Denev je na aukciji prodala i tri male torbe.

Prihod od aukcije otići će u organizaciju „Restos du Coeur“, koja deli hranu onima kojima je potrebno i podržava ih u njihovom svakodnevnom životu.

Denev je već ranije pomagala tu organizaciju.

Godine 2018. Denev je prepustila prodaju svoje ogromne kolekcije garderobe modnom dizajneru Iv Sen Loranu. Tada je ukupno oko 300 haljina, kaputa i drugih odevnih predmeta, koje je Sen Loran decenijama stvarao za svoju dugogodišnju devojku, prodato.

Deo kolekcije cipela Katrin Denev Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

77-godišnja glumica jedna je od najvećih zvezda francuske kinematografije. Rođena je u Parizu i glumila je u više od 100 filmova.

Njeni najpoznatiji filmovi uključuju „Odvratnost“ Romana Polanskog, „Lepotica dana“ Luisa Bunjuela i „Sirena s Misisipija“ Fransoe Trifoa, gde je glumila uz nedavno preminulog Žan Pola Belmonda.

Bonus video

Na okupo posle 40 godina: Virtuelni koncert grupe Abba

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar