Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Muzičar Čeda Čvorak, obratio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na protestu muzičara ispred Skupštine Srbije.

Kao jedan od govornika na protestu, Čvorak je zamolio Vučića za pomoć muzičarima.

PROČITAJTE JOŠ

„Izgubili smo mnogo poznatih kolega. Ne možemo da kažemo da problem ne postoji, ali problem koji postoji je van nas. Ništa u ovoj zemlji nije više vezano za narod od muzike. Vlasti dođu i prođu, a muzičari ostaju. Svako ko pokuša da nas politički deklariše, neće uspeti. Koliko god mislili da su moćni, vreme i prošlost je pokazala, od devedesetih, da niko nije nedodirljiv. Muzika ostaje,“ rekao je Čvorak.

„Mi ne napadamo policiju ni Skupštinu. Ne diramo nikoga, tražimo svoje pravo…Želim da se obratim Aleksandru Vučiću. Naš predsednik ide po regionu i pomaže ljudima koji su neprijatelji njemu lično, to je za pohvalu. Ja ne želim da verujem da predsednik neće pomoći nama. Sam je lepo rekao, jedan poziv menja sve. Molim ga da ovo čuje. Gostovali smo nekada u istim muzičkim emisijama kada su se karijere gradile. Molim ga da pozove ljude iz ministarstva i da prime delegaciju ljudi koji su ovde na bini, kako bismo rešili naš problem. Tražimo da promenimo ono zbog čega smo ovde“, rekao je on.

Oko stotinu građana okupilo se danas na protestu ispred Skupštine grada Beograda, kako bi od Vlade Srbije dobili mogućnost da rade i privređuju.

Kako su poručili, nemaju za hleb i nalaze se na ivici siromaštva.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (2)