Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Danas je u 14 časova, kako je ranije i najavljeno, započet protest muzičara, fotografa, ugosistelja i frizera, ispred Skupštine grada Beograda. Portal Nova.rs uživo prati dešavanj s protesta, a kako izgleda atmosfera ispred Skupštine, pogledajte u galeriji.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema slobodnoj proceni, više desetina građana iz cele Srbije okupilo se danas ispred Skupštine grada Beograda.

Okupljeni građani zahtevaju rešavanje osnovnih životnih pitanja, jer su tokom proteklih godinu dana ostali bez primanja i mogućnosti da privređuju.

Okupljeni građani drže transparente na kojima pišu imena gradova iz kojih su došli – “Muzičari Leskovac”, “Zrenjanin”, itd.

“Sa nama niko nema nikakve veze, osim muzičara koji žele svoja prava. Mi imamo drugi status, nismo muzičari, nego osuđenici koji se brane sa slobode. Prođe godina, ali dve ključne sednice nikako. Shodno prokletoj godini, javašliku, bezobraluku i drugim stvarima, shodno svemu što želimo da sačuvamo od onih koji nemaju svoje, mi smo se okupili ovde. Koliko god mraka oni doneli, nama će jednom zora svanuti”, rekao je jedan od govornika na protestu, dok su ga okupljeni podržali aplauzom.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

“Mi smo fotografi, muzičari, ugositelji i u problemu smo od trenutka kada je krenula korona. Godinu dana ne funkcionišemo. Iz meseca u mesec se čeka da se nešto promeni, međutim, godina je iza nas i ništa se ne dešava. Treba znati da je sezona muzičara završena novembra 2019. godine i da od tada nismo radili. Ušteđevine su potrošne, pozjamice iskorišćene. Mi smo na ivici egzistencije. Nekako smo do sada preživeli, ali sada nemamo za hleb, to prelazi u siromaštvo”, rekao je on raznije za Nova.rs.

Učesnici protesta najavili su i štrajk glađu u koji će stupiti, prema rečima jednog od predstavnika protesta, u roku od 15 dana, ukoliko im se ne omoguće da rade.

Pogledajte kako izgleda protest ispred Skupštine.

Komentari

Svi komentari (0)