Mirko Kodić i Ceca Ražnatović
Mirko Kodić i Ceca Ražnatović Foto: Filip Krainčanić, Vesna Lalić/Nova.rs

Čuveni harmonikaš Mirko Kodić zaslužan je za početak muzičke karijere Ražnatovićeve, koja se tada prezivala Veličković.

Čuveki harmonikaš Mirko Kodić sarađivao je sa brojnim zvučnim imenima, a nekima je pomogao i da se proslave.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako je bilo sa Svetlanom Cecom Ražnatović koju je Kodić upoznao kada je imala 15 godina.

„Devojčica koju sam ja doveo u veliki grad bila je Svetlana Ceca Ražnatović. Nisam ja njoj pomogao. Ja sam je doveo sa petnest i po godina jer sam je čuo u nekoj kafani na moru u Utjehi. Doveo sam je na Radio televiziju Beograd gde mi je urednik rekao nije ovo dečje obdanište. Međutim, s obzirom na to da sam imao već tada neki kredit rekao sam im ako bude promašaj sa ovim detetom da ću ja da snosim posledice. Rekao sam im da odbiju od mojih honorara sve troškove“, rekao je Kodić za Kurir.

Kako kaže, ona ga danas više i ne zove.

„Ona nije više cvetak, ali ovde negde u meni će uvek ostati cvetak. Ja sam imao taj slučaj da sam je našao i iskomponovao taj ‘Cvetak zanovetak’ i ‘Lepotan’ gde je zasijala. To je moj veliki uspeh. Šta je ona posle uradila njena je stvar. Danas nemamo odnos. Viđamo se na aerodromu neki put sa ćao, ćao. Videli smo se na snimanju jedne televizijske emisije gde sam je pitao što se ne javlja, a ona mi je rekla da nema vremena. Možda ona stvarno nema vremena da me pozove na kafu“, priznaje on.

„Žao mi je što me nije pozvala na svadbu kod Veljka. Veljko me je i zvao kada me je sreo na aerodromu i pitao me da odsviram ‘Zajdi, zajdi’ kao što sam svirao Arkanu. Nažalost, nisam dobio pozivnicu“, istakao je Kodić.

BONUS VIDEO: Cecin nastup – 4.7.2022.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.