Ceca Bojković o RTS-u: Oni prave neku svoju državu

Showbiz 01. jun. 202100:21
Podeli:
Foto: Ivan Dinić/Nova S

Glumica Svetlana Ceca Bojković poslednjih dana "heroina" je našeg društva zbog ekološkog aktivizma, a njena odluka da stane ispred kamiona kojim se prevozi šut i zatrpava zdravo drveće u bari Revi postala je simbol borbe za zdravu životnu sredinu u Srbiji.

Pročitajte još:

Na samom početku emisije, Svetlana je izjavila da ne misli da je bila hrabra kada je sa „svoja 54 kilograma stala ispred grdosije od kamiona“, već da je to samo dobar osećaj.

„Mnogo je dobar osećaj stati pred kamion“, rekla je Bojković.

Ona je otkrila da nije ni znala da bara Reva postoji, ali da se pošto je gledala priloge na N1 TV videla kako to izgleda.

„Onda sam se bila baš uzbudila, ali najgore je kad dođete tamo i uživo vidite to što vidite – vidite masakr te divne prirode i usred toga jedno kameno brdo, visoravan, tone i tone istovarenog mlevenog šuta, a unutra su staklo, beton i plastika, a ispod toga groblje drveća koje je tu živelo, ugušili su ga, ubili su ga“, rekla je Ceca.

Iako su svi regionalni mediji izveštavali o hrabrom Svetlaninom potezu, međutim glumicu još uvek nisu zvali sa RTS da priča o svojoj borbi, a ona kaže i da ne zna da li oni uopšte prate šta se dešava u bari Reva.

„Oni prave neku svoju državu za sebe i to je njihova stvar“, rekla je.

Na pitanje da li je ona za RTS postala „persona non grata“, pogotovo posle gostovanja u jeku pandemije gde je rekla „pustite nas da dišemo“i više nikada nije bila na toj TV, Bojković je odgovorila:

„Čekam da se neko javno oglasi i kaže da sam persona non grata… Nemojte da im dajete ideju, Nataša“, rekla je i dodala:

„Ne želim o tome da razmišljam, uradim ono u šta verujem i smatram da je ispravno, a oni koji se ljute bolje bi bilo da razmisle i popravljaju svoje greške, ne da se svaka kritika smatra kao nepatriotizam“, kaže.

Na konstataciju da je njena biografija utkana u biografiju RTS-a i da je zato što je rekla „pustite nas da dišemo“ taj njen vapaj postao pretnja za sistem, ona kaže da za to „treba pitati sistem“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar