Foto: E-Stock/Caslav Vukojicic, Instagram/miloskostic96

Jutjub "era" donela nam je mnogo toga, koliko dobrog, toliko baš i ne. Pomenuta platforma je jedan od najpopularnijih internet sajtova i najpopularniji video sajt današnjice. Broj klipova je ogroman, a sve je više ljudi koji nedeljno postavljaju klipove i vlogove i na taj način zarađuju novac. Da, to su jutjuberi.

Pročitajte još:

Domaćih jutjubera sve je više, a bahatost koju nekolicina njih konstantno propagira odavno je prevazišla sve granice. Poslednja u nizu vesti o bahatosti domaćih jutjubera jeste pokušaj jednog od njih da verovatno privuče pažnju i naravno poveća broj pregleda na svom kanalu, te je došao na ideju da sa svoje terase u naselju Beograd na vodi prazni vodu iz bazena.

Naime, u pitanju je poznati jutjuber Miloš Kostić Kimi. Ovo naravno nije jedini klip pomenutog jutjubera koji je njegovim krajnje primitivnim ponašanjem izazvao pažnju javnosti.

Prošle godine, krajem avgusta, ovaj jutjuber je izazvao bes domaće javnosti nakon što je u Knez Mihailovoj jurio romskog dečaka, a sve je zabeležio u video kilipu pod nazivom „Špijuniram Medžija 24h u Knezu“.

Njegov kolega, Bogdan ilić poznatiji kao Baka Prase, takođe je ekspert u „primitivnom načinu prikazivanja svoje ličnosti“.

Tokom prethodnih godina, koliko je zastupljen na javnoj sceni, „Prase“ je mnogo puta izazivao razne skandale, koji su mu se isplatili, moramo priznati. Naime, sajt „Social blade“ procenio je da najveću zaradu u regionu ima definitivno Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, koji na mesečnom nivou samo od pregleda zarađuje 13.500 evra. Njegova godišnja zarada je mnogo veća, ide čak oko 162.000 evra, jer mu razna sponzorstva garantuju još priliva novca.

Pročitajte još:

Bogdan je već nekoliko puta privođen o strane nadležnih organa, a protiv njega je čak pokrenut i pravni postupak zbog nedozvoljenih polnih radnji sa maloletnom osobom.

Tu je naravno i Zorana Jovanović, poznatija kao Zoranah. Jedna je od domaćih najplaćenijih influenserki, a svoju popularnost uglavnom koristi kako bi sa svojim pratiocima ćaskala o stvarima iz privatnog života i naravno izgovorila po koji lapsus.

Za sve ovo nije potrebna neka preterana kreativnost, ali domaćim jutjuberima uglavnom su „uzori“ strani, koji su „ruku na srce“ mnogo bahatiji nego domaći.

Foto: Printscreen/YouTube/Zorannah

Jedan od najšokantnijih video snimaka svakako jeste snimak ruskog influensera. Naime, zaključao svoju trudnu devojku na terasu i pustio je da se smrzne do smrti, i to zbog 1.000 dolara.

Stanislav Rešetnikov, poznat kao Stas Riflaj, ceo je događaj emitovao uživo, sve do trenutka kad je shvatio da nešto nije u redu s Valentinom.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare