Brižit Bardo/Foto: EPA/OLIVER WEIKEN

Sud na severu Francuske osudio je slavnu Brižit Bardo na novčanu kaznu od 5.000 evra zbog vređanja predsednika Francuske federacije lovaca.

Pročitajte još:

Bivša glumica takođe će morati da plati 1.000 evra odštete Viliju Šrenu, kao i 1.000 evra za sudske troškove.

Sud u gradu Ara naložio je Brižit Bardo da u roku od 15 dana sa sajta svoje fondacije o zaštiti životinja izbriše sve tekstove u kojem vređa Šrena. Za svaki dan kašnjenja moraće da plati po 100 evra.

Poznata po velikom angažovanju u borbi za prava životinja, bivša glumica je u oktobru 2019. na sajtu svoje fondacije napisala da su lovci „ispod nivoa ljudskog bića, strašnog kukavičluka i da su teroristi životinjskog sveta“. Ona je kao primer navela Šrena.

Brižit Bardo, koja nije došla na suđenje, uputila je pismo sudu u kojem priznaje da se „možda grubo izrazila“, dodajući da je lov jedna od zabrinutosti Francuza.

Glumica se povukla na vrhuncu karijere i potom se u potpunosti posvetila borbi za zaštitu životinja. Brižit Bardo (86), poznata da često ne bira reči u svojim izjavama i reakcijama prema dešavanjima u društvu, uvek privlači veliku medijsku pažnju u Francuskoj.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.