Foto: Avalon / Avalon Editorial / Profimedia

Britanski mađioničar i iluzionist Dynamo (37), objavio je na društvenoj mreži da je pozitivan na koronavirus, te istakao da je morao sam da plati testiranje.

Kada je potvrdio da je zaražen koronavirusom, on je snimio video, koji je podelio sa pratiocima na Instagramu, kako bi opisao da simptome nije uvek lako prepoznati.

Foto: Printscreen Instargam/dynamomagician

 

Takođe je kritikovao zdravstveni sistem, koji ga uprkos tome što spada u rizičnu grupu zbog hroničnih oboljenja nije uputio na testiranje.

„Nažalost, pozitivan sam, a to sam saznao nakon što sam se privatno testirao i platio to. Za nekoga ko je zbog svog zdravstvenog stanja od ranije u rizičnoj kategoriji, mislim da to nije u redu. Takođe, sad mogu i treba da obavestim ljude s kojima sam bio u kontaktu da prate svoje stanje i testiraju se i sami ako se ne osećaju dobro. Ova bolest ne bira i pojavljuje se u raznim oblicima, pa je nekad nije jednostavno detektovati“, ispričao je Dajnamo u svojoj video poruci koju je objavio na Instagramu.

Inače, mladi Britanac boluje od Kronove bolesti i artritisa, ali uprkos narušenom zdravlju nada se da će se uskoro opet vratiti svom poslu. Publiku je zadivio „hodanjem po vodi“ na reci Temzi.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.