Konstrakta je među 7 finalista Evrovizije koje pominje BBC – je li to znak?

Showbiz 14. maj. 202209:47 > 10:42
Podeli:
Konstrakta

Večeras će se održati finale Evrovizije u Torinu, a naša predstavnica nastupaće po rednim brojem 24.

Britanski BBC analizirao je finalste ovogodišnje Evrovizije, pa je izdvojio nastupe na koje treba posebnu pažnju obratiti. Na drugom mestu našla se Konstrakta.

PROČITAJTE JOŠ:

„Srpska pesma ‘In corpore sano’ je očigledno napisana u toku pandemije, od strane osobe koja je zalazila sve dublje u sajtove sa savetima o zdravlju usred nervnog sloma“, piše BBC, pa dodaje:

"Oda ličnoj higijeni postavlja večna pitanja o nezi kose Megan Markl, pre nego što se pretvori u grozničavo ispitivanje higijene i pitanja kao što su 'da li podočnjaci znače da imate problem s jetrom."

Novinar Mark Sevidž opisao je i kako zamišlja da je nastala ova pesma.

"Možete da zamislite Konstraktu kako žvrlja ovaj tekst po zidovima tokom posebno mračne noći svoje duše, a ta slika postaje sve jasnija zbog hora koji joj se pridružuje i izgovara tekst na latinskom", piše Sevidž, pa dodaje:

"Za slučaj da to nije dovoljno čudno, ceo nastup Konstrakta pere ruke u lavoru. Naravno da je ovo favorit publike", zaključuje Mark.

Pored Konstrakte, na svojoj listi BBC izdvaja i nastup Norveške, Italije, Španije, Australije, Ukajine i Estonije, a prvi put među favoritima našlo se i Ujedninjeno Kraljevstvo.

Norvežani su osvojili publiku i stručni žiri neobičnim scenskim nastupom i nesvakidašnjim kostimima. Članovi benda nose žute maske i modernizuju priču o Crvenkapi.

Eurovision Evrovizija 2022
Norveška Prvo polufinalno veče takmičenja za pesmu Evrovizije 2022 Foto:Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Predstavnici Ukarijine izvode pesmu koja ima specičan tekst posvećen majci, a muzički kombinuju rep i etno motive.

Eurovision Evrovizija 2022
Ukrajina Prvo polufinalno veče takmičenja za pesmu Evrovizije 2022 Foto:Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Ujedinjeno Kraljevstvo je poznato po tome da gotovo svake godine dobija minimalan broj poena. Ova finale Evrovizije je izuzetak, jer se predstavnik ove zemlje prvi put našao na listi favorita.

Sem Rajder Foto:Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Britanski mediji nadovezali su se i na povezivanje muzičkog takmičanje i političkih dešavanja u svetu, pa su napisali da ipak na glasove publike, koji su najvažniji, politika može da utiče minimalno.

BONUS VIDEO: Konstrakta, PRESS 13.05.2022

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar