Foto:printscreen/Youtube

Nokola Kostić, poznatiji kao Lee Man, bio je zvezda dens scene karakteristične za period devedesetih.

Lee Man uživao je veliku popularnost devedesetih godina, kada je snimao je albume, redovno imao nastupe i od muzike dobro zarađivao.

PROČITAJTE JOŠ:

Publika širom Srbije ga je obožavala, a muzičar je u trenutku promenio sve, kada se na vrhuncu popularnosti povukao iz javnosti.

Novosađanin nije samo napustio muzičku scenu, on je spakovao kofere i otišao iz Srbije.

Nikola je život nastavio u Londonu, međutim, u Velikoj Britaniji nije išlo sve po planu. Kada je otišao iz Srbije, mislio je da će nastaviti da se bavi muzikom i u Londonu. Međutim, kako ovo nije ostvario, počeo je da radi kao moler.

„Počeo sam da egzistiram u Londonu pod parolom ‘snađi se’. Aplicirao sam za dozvolu da ostanem kao umetnik i dobio sam je. Probao sam da radim ono što i u Srbiji, svirao sam sa nekim bendom i iz iskustva sa njima sam shvatio da to neće ići. Nisam imao para, imao sam dosta godina, nisam Englez, nisam pripadao nekoj populaciji koja je imala prođu tamo“, rekao je on jednom prilikom za portal Mojnovisad.

Kako popularni Lee Man nije mogao da nastavi kao umetnik, počeo je da se bavi zanatom.

„Život me je odvukao na drugu stranu, završio sam molerski zanat i onda su me ubedili da se vratim ovde i da snimim još jedan album „Limanija“. I dalje sam eksperimentisao, ali egzistencija nije mogla da se zaokruži tom pričom“, dodao je tada Lee Man.

U Velikoj Britaniji se nije dugo zadržao, pe je rešio da se vrati u rodni Novi Sad. Promenio je umetničko ime u Nikkileeman i počeo da nastupa kao di-džej i voditelj kvizova u pabovima.

Limen je počeo da nastupa 1989. godine, kada se prvi put predstavio široj publici na Zaječarskoj gitarijadi. Veliki uspeh ostvario je kada 1995. godine promenio estradno ime. Njegov najveći hit bila je pesma „Zemljotres, urnebes“ sa albuma „Panonski ljubavnik“ iz 1996. godine, koju je otpevao zajedno sa grupom Montenigers i pevačem Bilijem Kingom.

Muzičar je oduvek gradio specifičan imidž, ćelav sa repom na potiljku, dok se i kroz muziku izrađavao u svom stilu, sa duhovitim tekstovima i specifičnim, šaljivim načinom pevanja.

Snimio je još nekoliko albuma, a poslednji pre 13 godina. Učestvovao je i u rijalitiju „Farma“. U grupi je sarađivao s pevačicom Ksenijom Mijatović.

BONUS VIDEO: „Igrao sam košarku za nemačku reprezentaciju, bio sam pica majstor i radio na građevini“: Muzičar Marko Stojanović o ocu Luisu i nesvakidašnjem putu do uspeha