BiH i Mađarska ne prenose Evroviziju, u Slovačkoj na radiju

Podeli:
Foto:EPA-EFE/SANDER KONING

Do prve polufinalne večeri Evrovizije i zvaničnog početka ovog takmičenja ostao je još samo jedan dan, pa iako je gotovo čitava Evropa nestrpljiva da nakon godine pauze vidi šta su zemlje koje učestvuju pripremile, pojedine države neće emitovati jedan od najprestižnijih muzičkih takmičenja na ovom kontinentu.

Kako piše sajt Evrovizija.rs, Na Evroviziji se već pet godina nije čula takmičarska pesma iz Bosne i Hercegovine, a po svemu sudeći verovatno i neće uskoro.

PROČITAJTE JOŠ

BHRT, nacionalni emiter ove zemlje, neće prenositi ovogodišnje izdanje Pesme Evrovizije. Poslednji put ova televizija je Evroviziju prenosila 2016, kada su i nastupili pre povlačenja. Ovo je sve uzrokovano velikim dugom BHRT prema EBU koji još uvek nije u celosti isplaćen.

MTVA, mađarski nacionalni emiter, takođe neće prenositi ovogodišnje izdanje Evrovizije. Poslednji put kada ova zemlja nije učestvovala na takmičenju 2010. prenosila je celokupno takmičenje, ali na televiziji „Duna“.

Mađarska je istupila sa takmičenja u novembru 2019, a isti stav je iskazan i povodom ovogodišnjeg takmičenja. Tačni razlozi odustajanja nikada nisu u potpunosti navedeni.

Slovačka radio-stanica Radio FM će prenositi Pesmu Evrovizije uživo. Ova radio-stanica je jedna od četiri koje pripadaju nacionalnom emiteru ove zemlje i koja je namenjena mlađoj publici sa fokusom na alternativnu muziku i prenošenje različitih festivala. Slovaci već godinama prate Evroviziju na ovaj način, a poslednje učešće su zabeležili 2012. godine.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar