Bebek piše autobiografiju: Napokon da ja nešto ispričam

Showbiz 04. mar. 202016:34
Podeli:
Foto:Profimedia.rs

Prvi pevač kultne jugoslovenske grupe "Bijelo dugme", Željko Bebek, najavio je knjigu o svom životu i bendu sa kojim je nastupao 10 godina, pre nego što se posvetio solo karijeri.

Bebeka za „Bijelo dugme“, kako kaže, vežu lepe uspomene, a sada će ih podeliti i sa publikom jer je odlučio da svoja iskustva pretoči u knjigu.

PROČITAJTE JOŠ

„Bilo je dobrih bendova, ali oni su bili kvartovski. Mi smo prvi obuhvatili celu regiju. Upravo pišem autobiografiju, tamo ću sabrati sva ta svoja iskustva. Da napokon ja ispričam nešto o sebi. Podsećam se nekih stvari, neke ponovno proživljavam“, najavio je Bebek u razgovoru za Večernji.hr i dodao da su male šanse za ponovno okupljanje benda:

Printscreen/Youtube

„Neću reći nikad, ali mislim da je prekasno za bilo šta. Goran (Bregović, prim. aut.) je otišao svojim putem, ja svojim. Radimo različitu muziku i, kad bismo se sad opet našli, neko bi morao da popusti, pristane na kompromis, a ja za to nisam. Pevati stare pesme je kao da stalno pokazuješ staru osobnost, nema smisla. Pa nećemo pevati pesme stare 40 godina. No, neću reći nikad više jer bilo bi isto tako zanimljivo videti šta novo imamo da ponudimo publici“, zaključio je Bebek, ističući da bi u tom slučaju imao samo jedan uslov, a to je da s njima na pozornici bude i njegov sin Zvonimir.

Podsećanja radi, Bebek je sa „Bijelim dugmetom“ poslednji put nastupao na povratničkoj mini turneji koja je obuhvatala koncerte u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu 2005. godine.