Foto:Printscreen/N1

Frontmen grupe „Disciplina kičme” Dušan Kojić krajem jula imao je moždani udar u Londonu i završio u komi, a njegove kolege otkrivaju u kakvom je sada stanju.

Naime, Koja je išao da poseti svoju sestru u Velikoj Britaniji, gde je doživeo moždani udar. Mediji su tada preneli da je Kojić hitno hospitalizovan u jednoj tamošnjoj bolnici, a lekari su ga uveli u indukovanu komu, kako bi mozgu dali dovoljno vremena za oporavak. Medicinski izazvana koma je, inače, namenjena posebno teškim bolesnicima, koji bi bez te terapije izgubili život.

Nakon ovoga u javnosti više nije bilo nikakvih informacija o Kojinom zdravstvenom stanju, dok su se brojni bendovi i muzičari u oktobru organizovali i održali humanitarne koncerte za njega.

Foto:Printscreen/N1

Rokerov kolega i prijatelj, Momčilo Bajagić Bajaga, otkrio je za Nova.rs kako teče njegov oporavak.

– Koja je još uvek u Londonu, prebačen je u neku bolnicu koja je više za rehabilitaciju, kažu da je bolje. Može da govori, ali nažalost ne može da pokreće desnu stranu i uglavnom leži – kaže Bajaga, koji će 20. marta u Hali sportova učestvovati na još jednom humanitarnom koncertu u znak podrške Koji i dodaje da nije reč samo o finansijskoj pomoći, već pre svega o moralnoj podršci kolegi i prijatelju:

– Već su održani slični koncerti, mi želimo da ga podržimo i sigurno će biti dobra atmosfera i na koncertu 20. marta, s obzirom na to kakvi su izvođači. Tu nije presudan taj finansijski momenat, koliko to da zna da smo svi uz njega. Premda, imao je mnogo troškova i u Londonu, neke je pokrilo osiguranje, ali i kada se vrati, kod kuće ima staru majku, biće mu potrebna sredstva, to je najmanje što možemo da učinimo za njega.

Bajaga se ovrnuo i na predsednika opštine Novi Beograd koji je dozvolio da se organizuje koncert u Hali sporotva.

– Iskoristio bih priliku da se zahvalim Aleksandru Šapiću. On je jedan od retkih koji nam je izašao u susret. Odazvao se na našu molbu da sviramo baš tu gde je i Koja voleo da svira. Nekako je lepo što ćemo se okupiti baš na tom mestu – zaključio je Momčilo Bajagić.

Foto:Printscreen/N1

S druge strane, Šapić smatra da je to nešto što se ne odbija.

– Pozvali su me, a ja uvek izlazim u susret za takve stvari. Drago mi je što će se održati humanitarni koncert za Koju, tu smo organizovali i brojne druge humanitarne koncerte – rekao je Šapić za Nova.rs.

Lični doprinos ovoj akciji, svojim učešćem daće i Nikola Čuturović Čutura, koji se nada da se njegov kolega uskoro vraća u Srbiju, gde ga navodno čekaju još dve lekarske intervencije.

Foto:Printscreen/Youtube/Nikola Cuturilo

– Kojin oporavak dobro ide, tamo o njemu brine njegova sestra. Pozitivan je, a mi kolege ovim humanitarnim koncertima želimo samo da mu obezbedimo sredstva za adekvatnu negu kada se vrati u zemlju. Zato služe prijatelji – poručuje Čutura.

Žika Milenković video porukom poziva publiku da 20. marta dođe u Halu sportova da bi svi zajedno u “hramu rokenrola” poslali Koji energiju za što brži oporavak od moždanog udara, zbog kog je neko vreme proveo u komi.

Na ovom humanitarnom koncertu sviraće i Yu grupa, Radomir Mihajlović Točak, grupa Partibrejkers i Straight Mickey and the Boyz.