Momčilo Bajagić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Legendarna rok grupa Bajaga i instruktori večeras će održati koncert na Tašmajdanu, gde će nastupati prvi put još od 2003. godine, kada su promovisali svoj tada aktuelni album "Zmaj od noćaja".

„Stvarno sam uzbuđen, a najviše zbog toga što je krenula sezona koncerata konačno. Posle dve godine konačno sviramo uživo u Beogradu, a imali smo do sada, kako je krenula sezona, koncerte u Kragujevcu, u Rijeci i na Paliću. Spremni smo za Beograd“, rekao je za novine „Nova“ frontmen Momčilo Bajagić Bajaga.

PROČITAJTE JOŠ

Grupa ima bogatu diskografiju i veliki broj hitova koji je smeštaju u sam vrh jugoslovenske i srpske rok scene uz ostale popularne grupe kao što su Bijelo dugme i Riblja čorba. Osnovani su 1984. godine, i to od strane frontmena benda – Momčila Bajagića.

Kako je ispričao, ovo je prvi put u njihovoj četrdeset godina dugoj karijeri da su pravili ovoliku pauzu od koncerata, i to zbog koronavirusa. Na Tašmajdanu su, inače, poslednji put nastupali 2003. godine.

„Na Tašu smo zadnji put svirali 2003. godine kada je bila promocija albuma Zmaj od noćaja. Spremali smo se za ovo, jedva čekamo da se vidimo s publikom“, rekao je on.

Na pitanje da li može da uporedi publiku u regionu sa beogradskom publikom, Bajaga je rekao da nema velike razlike.

„Nema velike razlike, sviramo u regionu zadnjih trideset sedam godina, tako da, kod nas je sve standardno. Sada nas je korona malo poremetila, ali oseća se velika želja za svirkom i kod nas i kod publike“, zaključio je on za novine „Nova.“

Bajaga je ranije u razgovoru za portal Nova.rs ispričao da se koncert bez publike ne može nazvati koncertom, te da su poslednju svirku pred publikom imali pre skoro godinu dana.

„Koncert bez publike nije koncert. U Skoplju smo imali poslednji koncert pred ljudima, i to je to što se tiče života od kada je počela korona“, rekao je on ranije.

Nakon toga je usledio i nastup na Arsenal Festu u Kragujevcu, ali i već pomenuti nastupi u Rijeci i na Paliću.

Momčilo Bajagić Bajaga je, inače, sredinom juna meseca bio i dobitnik nagrade „Strune od svetla“ za 2021. godinu. Ovo priznanje se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u bluz i rok muzici.

Bajaga i Instruktori nastupali bez publike za medicinsko osoblje

Bajaga i instruktori su inače prošle godine, u saradnji sa RTS-om, pesme sa 13. studijskog albuma simboličnog naziva „Ovaj svet se menja“ predstavili takođe na stadionu Tašmajdan, a koncert su posvetili lekarima i medicinskom osoblju u crvenoj zoni. Koncert je tada snimljen bez publike, te je kasnije poklonjen onima koji su tokom kriznih situacija spasavali ljude čiji su životi bili ugroženi usled zaraze koronavirusom.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar