S porukom "Snažno uz muziku“ u Kragujevcu je sinoć počeo Arsenal fest 11, prvi veliki muzički festival na otvorenom u Srbiji od početka pandemije koronavirusa.

Na prostoru Kneževog arsenala, festival će trajati tri dana a mogu da prisustvuju svi oni koji su se vakcinisali ili su preležali virus. Onima koji nisu imunizovani ili nemaju potvrdu o razvijenim antitelima, festival je omogućio besplatno brzo testiranje na nekoliko lokacija u gradu.

Na glavnoj bini koncert je otvorio bend Partibrejkersi, a zatim su atmosferu dodatno zagrejali svirkom Bajaga i instruktori, kao i folk pankeri Brkovi.

Ovo je prvi susret publike i muzičara posle više od godinu dana na koji su svi željno čekali. Frontmen Bajage i instruktrora Momčilo Bajagić rekao je pred nastup da mu je veoma drago da se konačno krenulo sa svirkama.

“Ovo je kao neki početak povratka na normalnu normalnost, ne na novu, nego na normalnu. Mnogo mi je drago da je krenulo, ovo nam je prva svirka ove godine, zatim sviramo na Paliću, pa onda 16. jula smo na Tašmajdanu. Tako da će ovo leto, ja mislim, biti bolje nego prošlo”, rekao je Bajaga.

Kako je istakao, sada je konačno sve opet kao nekada

“Ono što sam video po Beogradu i manjim mestima gde se svira, sve je prepuno. Ljudi su baš željni, to smo i očekivali. Evo kažu da je i ovde večeras sve krcato, što mi je mnogo drago”, rekao je Bajaga.

Druge večeri festivala glavna bina pripada zagrebačkim pank rokerima Hladnom pivu, internacionalnoj Balkan-ska atrakciji Dubioza kolektivu i australijskom muzičaru Dub FX-u.

Dub FX, vlasnik hitova „Flow“, „Love Someone“ i „So Are You“, koji je već bio oduševio publiku Arsenala 2017. godine, sada se posle pauze upravo u Kragujevcu vraća živim nastupima uz poruku: „Ne mogu dočekati otvaranje (koncertnih) prostora!“

Na Garden Stage 25. juna, u nekadašnjoj „Zastavinoj bašti“, dolaze Nikola Pejaković Kolja, Nikola Vranjković, kao i Svemirko, Nikom ništa, Kika, Dram, Klinac i Kendi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar