rođendan aleksandre mladenović
Andreana Čekić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

"Gospodine predsedniče, volela bih da se uvede besplatno lečenje za decu koja trenutno zavise od sms poruka i fondacija u Srbiji. Svakog dana apelujemo i skupljamo novac za šansu da neko preživi. Mislim da svako dete treba da dobije jednaku šansu i da je svačiji život jednako bitan", navedeno je u otvorenom pismu Andreane Čekić koje je uputila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

PROČITAJTE JOŠ

Pevačica Andreana Čekić poznata je kao jedan od najvećih humanitaraca, te se uvek rado odaziva koncertima kada treba da se peva za nečiju pomoć. Iako ne voli javno da se hvali takvim gestovima, svi vrlo dobro znaju da pevačica redovno finansijski pomaže bolesnoj deci i čini sve što je u njenoj moći da što pre ozdrave. Međutim, i ona je sama svesna da je danas nephodno izvojiti mnogo novca, a da su plate male i troškovi ne mogu da se pokriju.

S obzirom na to da su pregledi i lečenja skupa, Andreana je na svom Instagram profilu napisala otvoreno pismo Aleksandru Vučiću, u kojem apeluje da se bolesnoj deci obezbedi besplatno lečenje.

Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

„Gospodine predsedniče, volela bih da se uvede besplatno lečenje za decu koja trenutno zavise od sms poruka i fondacija u Srbiji. Svakog dana apelujemo i skupljamo novac za šansu da neko preživi. Mislim da svako dete treba da dobije jednaku šansu i da je svačiji život jednako bitan. Mislim da se sistem mora promeniti i da je zdravstveno pitanje ipak najvažnije, važnije od auto-puteva, Kosova, itd.. Apelujem da se deca besplatno leče. S poštovanjem Andreana Čekić“, napisala je Andreana.

Andreana Čekić
Andreana Čekić Foto: Instagram/andreanacekic

Andreana je ubrzo objavila još jedan statu gde je navela slučaj bolesnog Uroša Karapandžića koji boluje od cerebralne paralize. Folkerka je navela samo njegove osnovne potrebe koje mnogo koštaju, a takvih slučajeva, nažalost danas ima mnogo.

„Već unazad nekoliko godina sam se fokusirala na to da lično pomognem Urošu Karapandžiću koliko je to moguće. To je dete koje boluje od cerebralne paralize, dete koje jednom godišnje ide za Beč operacije, dete koje svakim danom raste i kojem su mnoge stvari neophodne (specijalna kolica, specijalni dušeci…). Uglavnom je sve specjalno i jako važno za održavanje i poboljšanje njegovog trenutnog stanja. Njegov „redni broj“ u humanitarnoj fondaciji je 19, ali Uroš nije jedini. Toliko rednih brojeva, nažalost, ima, da sam prosto morala da apelujem jer lečenje dece ne sme da ovisi o SMS porukama. Ovo nije Zadruga, ni takmičenje. I nekome nije dovoljna jedna operacija, sve zavisi ko od čega boluje. Nekoj deci treba nega i nakon operacije. Omogućite besplatno lečenje svakom bolesnom detetu, kad su već plate mizerne“, napisala je Andreana na svom Instagram storiju i tagovala predsednika Srbije.

Andreana Čekić
Andreana Čekić Foto: Instagram/andreanacekic

BONUS VIDEO:

Životna ispovest Mileta Kitića

 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

 

 

Komentari

Svi komentari (3)