Podeli
Foto:EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

U novom izdanju priloga o roditeljstvu magazina "Time", glumica Anđelina Džoli govorila je o svom iskustvu s decom.

Majka šestoro dece otkrila je da se dugo trudila da bude savršen roditelj, a laknulo joj je tek kada je shvatila da to jednostavno nije moguće postići.

PROČITAJTE JOŠ

Već godinama glumica uspešno balansira između brojnih roditeljskih obaveza koje zahtevaju njeni brojni naslednici i glumačke karijere u Holivudu.

Džoli, koja je poslednje četiri godine u sudskom procesu oko starateljstva s bivšim suprugom Bred Pitom, progovorila je o roditeljskoj ulozi i svemu što je zaključila u jeku pandemije koronavirusa.

“U ovom trenutku pandemije, moje misli su uz sve roditelje, majke i očeve koji su kod kuće sa svojom decom. Nadam se da svi uspevaju da ostanu pozitivni, smireni i da sve rade s mnogo ljubavi. Jedna stvar koja je meni pomogla je spoznaja da nije moguće biti savršen roditelj. Ono što je najzanimljivije je činjenica da vaša deca ni ne žele da budete savršeni. Jedino što od vas žele je iskrenost. Najbitnije je da ne prestanete da se trudite. Što više im date prostora da zablistaju tamo gde ste vi slabi, to će ih učiniti snažnijim ljudima”, poručila je ona.

Objasnila je kako deca žude da pomognu svojim roditeljima, te da ih u tome ne treba sputavati.

“Na kraju je zapravo najbitniji taj tim koji stvorite. Na neki način deca odgajaju i nas, rastemo zajedno s njima”, rekla je Anđelina.

Glumica se prisetila svog prvog majčinskog iskustva, kada je 2002. usvojila dečaka Medoksa iz Kambodže.

“Sećam se dana kada sam odlučila da želim da postanem roditelj. Nije bilo teško svu ljubav usmeriti prema tom malenom biću i posvetiti se nečem što je puno bitnije od mog života”, rekla je.

Foto:EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Zaključila je kako je najteže bilo shvatiti da je od sada odgovorna za jedno živo biće i da se do ostatka života treba truditi da mu pruži sve potrebno.

“Sve svoje snove od tada sam stavila po strani. Deca su postala moj centar. Bila je to jedna nova veština koju je trebalo savladati”, iskrena je Džoli.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar