Aleksej Bjelogrlić poručio mladima: Moramo na ulicu, otimaju nam vodu i vazduh

Showbiz 02. dec. 202111:47 > 12:44
Podeli:

Mladi glumac Aleksej Bjelogrlić, sin Dragana Bjelogrlića, bio je gost jutarnjeg programa televizije "N1", te je pozvao mlade ljude iz Srbije da se ove subote pridruže ekološkom protestu.

Aleksej je gostujući u programu poručio da ima poruku za svoju generaciju.

„Imam poruku za moju generaciju i drugare. Dosta smo nabijali glavu u ekran i dosta smo pričali da nas se sve što se dešava ne tiče, ovo što se sada dešava nas se tiče. Svih nas a pogotovo nas mladih. Koga da se tiče ako ne nas? Mislim da treba da izađemo na ulicu u subotu, mirno i dostojanstveno. Treba da se usprotivimo svemu što se dešava, otimaju nam sve, ali nismo se nadali da će i vazduh i vodu da nam otimaju, to nas se tiče. Moramo da izađemo u subotu i da se usprotivimo svim tim odlukama“, rekao je on za „N1“.

PROČITAJTE JOŠ

Ove subote biće održan još jedan ekološki protest u gradovima širom Srbije.

Građani mirnom šetnjom zahtevaju čistu životnu sredinu – vazduh i vodu, te se protive zakonu o eksproprijaciji kojim je legalizovano otimanje privatne imovine zarad javnog interesa.

Protest se planira u 30 gradova u Srbiji, uglavnom kroz blokade saobraćajnica.

Blokade su počele prošle subote u nekoliko gradova. Obeležile su ih incidenti između policije i građana, kao i obračun nepoznatih osoba sa građanima u Šapcu.

Na protestu u Novom Sadu, prilikom blokiranja Varadinskog mosta, došlo je do koškanja između policije i okupljenih građana, a priveden je aktivista Miran Pogačar, koji je nedugo zatim pušten.

Aleksej Bjelogrlić nije jedini glumac koji je pozvao na protest – to su ranije učinili i Jelena Stupljanin, ali i Jelisaveta Seka Sablić i Svetlana Ceca Bojković.

BONUS VIDEO: Počeo protest u Loznici

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar