Adel traži pravdu za Džordža Flojda

Showbiz 06. jun. 202011:00
Podeli:
Foto: XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia

Dok antirasistički protesti u svih pedeset država SAD "divljaju", pevačica Adel zamolila je svoje fanove na društvenim mrežama da "ostanu fokusirani" i da "traže pravdu za Džordža Flojda" - ubijenog Afromerikanca.

„Važno je da ostanemo fokusirani i da ne dozvolimo da nas izmanipulišu“, napisala je ona na Instagramu zajedno sa fotografijom Flojda.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovde se radi o sistematskom rasizmu, policijskoj brutalnosti i neravnopravnosti. Ovde nije u pitanju samo Amerika, rasizam živi i postoji svuda. Stojim uz sve vas koji se borite za pravdu.“

Podsetimo, zbog ubistva Džordža Flojda, nenaoružanog tamnoputog muškarca koji je preminuo nakon što mu je policajac Derek Čovin prilikom hapšenja gnječio vrat kolenom, otpočeli su masovni antirasistički protesti po imenu “Ne mogu da dišem” širom Sjedninjenih Američkih država.

Ovo ubistvo samo je još jednom naglasilo rasizam, koji je prema rečima protestanata sveprisutan u američkom društvu, a koji je najvidljiviji u odnosu policijskih sila među građanima SAD koji nisu bele puti.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

 

Komentari

Vaš komentar