Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Tokom prvih pet minuta emisije "Hit Tvit", Jelena Karleuša, jedna od gošći emisije, potvrdila je da je postala ono što je oduvek zamerala svojoj ljutoj neprijateljici Svetlani Ceci Ražnatović - "pokorna malograđanka i režimska pevačica koja je dokazala da obraz ima svoju cenu", navode pojedini tviteraši u svojim komentarima.

Kada je svojevremeno Kristina Kija Kockar gostovala u Hit Tvitu, mislili smo da nijedna druga estradna ličnost ne može da je nadmaši, ali nas je Jelena Karleuša sinoć u ovoj kopiji Utiska Nedelje debelo demantovala, pokazavši da je zaista prva u svemu, pa čak to bilo i botovanje za vlast.

PROČITAJTE JOŠ

Summa summarum njenog gostovanja bi bilo neprekidno izgovaranje rečenice „Ja sam Beograđanka“, „Ja sam najveća žrtva svih vremena u Srbiji“, „Ja se ničega i nikoga ne bojim“, nevaspitanog prekidanja druga dva sagovornika – kojima se na kraju emisije i izvinila zbog svog ponašanja, ali i do sada neviđeno ulizivanje šefu države, otvorena podrška Aleksandru Vučiću koje bi se Karleuša od pre nekoliko godina stidela. A možda i ne bi.

Emisija „Hit Tvit“ je međutim imala jedan veliki plot tvist. Umesto zgražavanja, Karleuša je izazvala podsmeh svih onih koji su emisiju gledali, jer kako kažu komentari na društvenim mrežama, nju niko odavno ne shvata ne ozbiljno.

Upravo je zbog toga dominantan narativ da je njen sinoćnji SNS angažman na Pinku bio „poslednji ekser u kovčegu mrtve karijere bez novog albuma tokom protekle decenije“.

Prvo je napala glumce koji su podržavali protest „Srbija protiv nasilja“.

„Meni je to sve okej, svako ima pravo da bude protiv Vučića, i ja sam bila, sada sam vrlo za njega. Sada razmišljam, Telekom, državna firma, finansira sve serije i filmove u ovoj zemlji, a glumci koje država finansira, kače na svoje društvene mreže, zbunjujući narod da država nije dobra. Rođaći ko vam daje pare da vi lepo živite i s kojim pravom vi koji lepo živite, mnogo se serija snima, nikada više glumci nisu bili bez snimanja. Ko je tu lud? Nemojte da glumite u serijama i filmovima, nemojte pare od države, demonstrirajte protiv Vučića. Ajmo da budemo fer plej, ovo je sprdnja, ne znam o čemu se radi, ovo je kao da nas neko zeza? Na mnoge glumce mislim“, rekla je Karleuša u „Hit Tvitu“.

Karleušu je, međutim, neko bolje trebalo da spremi za jučerašnju emisiju. Jelena izgled ne zna da to što je Telekom državna firma ne znači da ga finansira Vučić, predsednik države, nego ga finaniraju građani te države. Dakle, glumci ne troše Vučićev novac.

Mišljenje „ako ti neko daje platu onda ne smeš da imaš svoj stav“ je potpuno besmisleno i komentarisati, složni su građani na Tviteru, jer je među onima koji ne podržavaju jednog čoveka ili jednu političku opciju i mnogo drugih građana koji rade u javnom sektoru i državnim firmama – poput škola i bolnica.

Na trenutak smo imali predah, jer je onda Karleuša ponovo sebe stavila u prvi plan, pa je komentarišući u emisiji koja se zove „Hit Tvit“ rekla da je Tviter „irrelevant“, odnosno nebitan.

A zašto? Jer su njoj ugasili profil.

„Ja kada sam otišla sa Tvitera, Tviter je postao irrelevant. Nema više uticajnih tviteraša od kada sam otišla ja, i to je tako“, rekla je Karleuša.

U napadu „egocentrizma“ je izjavila i da bi dobila najviše ovacija na protestu, a spomenula je i N1 televiziju kao i voditelja Zorana Kesića. Tok misli je teško pratiti, ali prenosimo njene izjave u celosti.

„Upalo mi je ovako, Kesić imao ovacije na skupu, verujte i ja bih doživela isto. Ja sam majka dve devojčice, ovde sam zabranjena, ne plašim se nikoga, sve što kažem je moj stav, mogu da me mrze, zabrane, napadaju, neće me pokolebati. Verice, nemojte me prekidati. Smatram da ovaj narod nema niko prava da deli, u bolu smo svi zajedno, ovo što nam se desilo sa school shootingom i manijakom, to je tragedija svih na. Imamo paradoks da se u bolu ujedinjujemo, dolazi do neke bizarne podele i jeftinih poena i profiterstva. Ja sam Beograđanka, Beograd je nativno po ideji da izađe na ulicu. Potpuni je apsurd, moramo biti zajedno, ne smemo ići jedni protiv drugih“, rekla je ona na početku.

„Ovo je ratno profiterstvo i još gore. Da je opozicija  pozvala sve ove ljude mimo stradanja, imala bi samo 300 ljudi. Ko kaže da je narod koji je izašao glasao za nekog drugog? Koga sme da prisvoji opozicija? Kako sme N1 televizija u momentu naše muke da šalje poruku svetu da smo tako lako zavadljivi. Svaki ker digne nogu da nas popiša u najgorem momentu za Srbiju, onda sami sebe dokusurujemo. Mi smo narod paradoksa. Mi glasamo za Vučića, a onda demonstriramo protiv njega. Pričamo protiv Zadruge i Pinka, a to je najgledanije. Političke parole su maslo bagre. N1 šalje poruku da su ovo protesti protiv Vlade, tako su nas pročitali da smo mali, neujedinjeni, da se lako baci koska ovako da se zavadimo, zato nam i ide teško „, dodala je ona.

Onda se ponovo uhvatila teških tema, pa je rijaliti program „Zadruge“ pokušala da opere koristeći jednu od najvećih tragedija novije srpske istorije, masovnu pucnjavu u osnovnoj školi, koju uporno naziva „school shooting“ – valjda jer i ona misli da je to tekovina zapadnih vrednosti, baš kao i bivši ministar prosvete Branko Ružić.

„Ovo je prvi put da smo imali school shooting, nismo nikada ranije, a rijaliti postoji odavno. Znači nije to, nije rijaliti kriv“, rekla je Karleuša.

Da je predsednik države, rekla je – zabranila bi sve.

„Sa Putinom priča na ruskom, sa Trampom na engleskom, ja sam čak čula Vučića da je progovorio na kineskom“, rekla je Karleuša.

Iako bi, da ja predsednica zabranila one koji je „blate“, ona nikada ne bi volela da bude u Vučićevoj koži, kako kaže, niti zna nekoga ko bi želeo da bude u njegovoj koži.

“Šta je sve zadesilo predsednika u prethodnih par godina, poplave, Ukrajine, Rusije, korona. Ko bi hteo da bude u njegovoj koži? Gledam ga, stoji ogroman, on moli, oni mali ‘kevču’ na njega, kući ga gaze. Ko želi da bude Vučić?”, rekla je Karleuša.

Bilo je tu još sendvičarenja od Jelene Karleuše, ali još jedan veliki hajlajt ove emisije bio je sam njen kraj, kada je Karleuša za specijalnog izaslanika SAD Gabrijela Eskobara pomislila da je mafijaški diler droge Pablo Eskobar.

Voditeljka Verica Bradić se na kraju obratila drugim sagovornicima i započela „Eskobar je rekao…“

Karleuša je prekinula – „Ko je rekao?“.

„Eskobar, specijalni izaslanik“….

Karleuša je potom zastala par sekundi.

„Aha, baš je simboličnog prezimena“, rekla je Karleuša.

I za kraj, ukratko momenat vredan pomena zbog kojeg su gledaoci takođe prasnuli u smeh bio je kada je rekla da „Boga za Kosovo ne moli“. Na pitanje, koga bi molila za pomoć, ako ne Boga, Karleuša je rekla – „Amerikance“.

BONUS VIDEO: Karleuša vređa glumce