Seka Sablić: „Zašto današnji dan ne smemo zaboraviti“

Showbiz 27. jan. 202120:57
Podeli:
Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

"Danas je dan Holokausta, dan koji ne sme da se zaboravi, dan koji je zauvek devalvirao i zauvek doveo u sumnju svaku civilicaciju i čoveka kao osvešćeno biće. Jedva je obeležen, daleko od toga da je objašnjen u školama", rekla je glumica Seka Sablić za Nova.rs povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta.

PROČITAJTE JOŠ

Danas se obeležavju Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta i godišnjica oslobođenja logora Aušvic-Birkenau u Poljskoj. U ovom logoru tokom Drugog svetskog rata bilo je ubijeno milion i po ljudi, među kojima je bilo više od milion Jevreja.

Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta ustanovljen je 1. novembra 2005. godine, rezolucijom Generalne skupštine UN.

U želji da se pamte nevine žrtve, glumica Seka Sablić za Nova.rs ističe da se današnji dan nikada ne sme zaboraviti, i da je njegovo obeležavanje jako važno.

„Danas je dan Holokausta, dan koji ne sme da se zaboravi, dan koji je zauvek devalvirao i zauvek doveo u sumnju svaku civilizaciju i čoveka kao osvešćeno biće. Jedva je obeležen, daleko od toga da je objašnjen u školama“, rekla je Seka za naš portal.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar