Podeli
Foto:Promo

Na inicijativu članova Regionalnog udruženja nezavisnih diskografa, pokrenuta je nagrada RUNDA s idejom da se nagrade najbolja izdanja, pesme, izvođači i izdavači u minuloj godini (zaključno s 30.11.2020.), unutar članstva udruženja.

U konkurenciju su mogla da uđu samo izdanja članova Runde, te je svaki od njih mogao biti nominovan u pet kategorija:

NAJBOLJI ALBUM
NAJBOLJA PESMA
NAJBOLJI NOVI IZVOĐAČ
NAJBOLJI IZDAVAČ
NAJBOLJI MALI IZDAVAČ

PROČITAJTE JOŠ

U nominacijskom procesu učestvovalo je 28 članova Runde, te je ukupno nakon procesa verifikacije, u svim kategorijama nominovano 63 albuma, 177 pesama, 36 novih izvođača, te 12 diskografa u kategoriji “Najbolji izdavač”, a 11 diskografa u kategoriji “Najbolji mali izdavač”.

Za nagrade su mogli da glasaju svi članovi Runde, ali da bi se dobio što objektivniji izbor nisu mogli da glasaju za svoja izdanja ili sebe kao izdavača. Uz njih je, s istom namerom što veće objektivnosti, u glasanje uključen i forum od 20-ak novinara i muzičkih profesionalaca koji prate regionalnu muzičku scenu.

Nakon glasanja, poznato je ko su dobitnici prvih RUNDI, a u nastavku ih donosimo po kategorijama, uz isticanje prva tri mesta po broju glasova u svakoj kategoriji.

RUNDU u kategoriji “Najbolji album” osvaja album “Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji” grupe Repetitor, u izdanju Moonlee Records.

Članovi grupe Repetitor povodom osvajanja RUNDE oglasili su se sledećom izjavom:

Foto:Promo

“Hvala Rundi u ime celog benda, producenta Milana Bjelice, snimatelja Uroša Milkića, izdavača Moonlee Records i svih ostalih koji su pomogli snimanje i izlazak ovog albuma. Hvala ljudima koji nas verno prate i podržavaju što se ne osećamo sami sada kada je prazan prostor među nama silom prilika. Imati najbolji album najgore godine nije mala stvar.”

Drugo mesto u kategoriji “Najbolji album” pripalo je albumu “Škrinja” Alejuandra Bundije (Dallas Records), a treće “I Glow” – Je Veux (LAA).

RUNDU u kategoriji “Najbolja pesma” osvojio je singl “Nedelja ujutru” grupe Buč Kesidi (Kontra).

“Hvala Rundi i svim novinarima i kolegama iz industrije koji su glasali na ovoj nagradi. Najbolja pesma u regionu zvuči fenomenalno! Vidimo se uskoro. Volimo vas”, izjavili su članovi grupe Buč Kesidi.

Na drugom mestu u istoj kategoriji je pesma “Kost i koža” grupe Repetitor (Moonlee Records), a treće su podelile pesme “Zemi se” benda 21. Vek (Balkan Veliki) i “Dežuje” dua balans (Kapa Records).

RUNDU u kategoriji “Najbolji novi izvođač” osvojio je duo Pocket Palma (Aquarius Records).

“Neopisivo nam je drago da smo od svih kvalitetnih novih izvođača baš mi odabrani kao novi bend godine u celom regionu! U ovoj čudnoj godini to nam stvarno puno znači i zahvalni smo svima koji su učestvovali u toj odluci. Hvala što ste prepoznali trud i kvalitet u onome u čemu najviše uživamo”, Anja Papa i Luka Vidović (Pocket Palma).

Na drugom je mestu Je Veux (LAA), a na trećem Mark Mrakovčić (Dostava zvuka).

RUNDU u kategoriji “Najbolji izdavač” osvojila je izdavačka kuća Dallas Records.

“Uz zahvalnost svima koji su dali glas Dallas Recordsu, moram reći da je privilegija osvojiti prvu RUNDU za izdavača godine u konkurenciji brojnih uspešnih izdavača iz celog regiona. Ovo je naravno rezultat rada svih timova Dallas Recordsa na svim teritorijima i svih naših izvođača, bez kojih ni naš posao ne bi bio tako prepoznatljiv i uspešan”, Dario Draštata, Dallas Records.

Drugo mesto pripalo je izdavaču Pop depresija, a treće Geenger Records-u.

RUNDU u kategoriji “Najbolji mali izdavač” osvaja Moonlee Records.

“Jesmo izdavači, jesmo mali, (možda) jesmo najbolji, ali bitnije je da ima Runda za sve izdavače iz regiona”,  Miran Rusjan, Moonlee Records.

Drugo mesto po broju glasova pripalo je izdavačkoj kući Kontra, a treće PDV Records-u.

Iako je bilo zamišljeno da se krajem godine održi i online dodela nagrada, zbog situacije uzrokovane pandemijom i krizne situacije nastale usled razarajućih potresa u Hrvatskoj, odlučeno je da se dodela ove godine neće održati, a nagrade će dobitnicima biti dostavljene u idućih nekoliko dana, te će se njihove video-poruke objaviti na društvenim mrežama Runde, kao i na novopokrenutoj web-stranici www.musicbusinessbalkan.com.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar