RTS odlučio: Hurricane idu na Evroviziju 2021.

Showbiz 17. dec. 202013:38 > 13:49
Podeli:
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Radio-televizija Srbije donela je odluku da grupa Hurricane predstavlja Srbiju na "Pesmi Evrovizije“ 2021. godine. Pobednice "Beovizije 2020“ tako će dobiti još jednu priliku da se predstave Evropi - novom pesmom.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon otkazivanja „Pesme Evrovizije“ prvi put u istoriji takmičenja zbog pandemije koronavirusa ove godine, mnoge zemlje učesnice odlučile su da svojim izabranim predstavnicima ponovo ponude da ih predstavljaju i sledeće godine, što su mnogi od njih i prihvatili.

Tome se priključuje i Srbija u čije ime će pevati grupa Hurricane, koja je već nakon pobede na Beoviziji osvojila srca velikog broja evrovizijskih fanova koji mesecima priželjkuju informaciju da se popularni trio vraća na Pesmu Evrovizije.

Novo takmičenje sa „starim“ predstavnicima ipak ne dozvoljava predstavljanje zemlje istom pesmom, što znači da će svaka zemlja ponovo morati da prođe kroz proces izbora kompozicije.

Foto: Ivan Dinić/Nova S

RTS će u narednom periodu razmatrati kompozicije za uži izbor iz koga će u specijalnoj emisiji na Prvom programu RTS-a publika svojim glasovima izabrati pesmu kojom će „Hurricane“ predstavljati Srbiju na Evrosongu.

Četiri scenarija za Evrosong sledeće godine

Evropska radiodifuzna unija (EBU) i holandski javni servisi odlučni su u tome da se takmičenje održi naredne godine i za to su pripremili četiri potencijalna scenarija za organizaciju „Pesme Evrovizije“ 2021. godine.

Foto:Nemanja Jovanović/ Nova.rs

Scenario koji svi najviše priželjkuje u slučaju da vakcina protiv koronavirusa postane dostupna svima jeste održavanje takmičenja u Roterdamu uz pristustvo svih zemalja učesnica i publike u areni, tj. „Evrovizija“ po svim njenim standardima.

Drugi scenario podrazumevao bi kompletan šou kao u scenariju A, ali uz održavanje fizičke distance od jednog i po metra i smanjen broj ljudi koji učestvuju i prisustvuju događaju.

Foto:Nemanja Jovanović/ Nova.rs

U slučaju da neke zemlje ne budu mogle da dođu u Holandiju zbog zabrane putovanja, pristupa se trećem scenariju koji bi tim zemljama omogućio da nastupaju u direktnom prenosu iz svojih država i studija njihovog javnog servisa.

Foto:Nemanja Jovanović/ Nova.rs

Poslednja opcija organizatora, ukoliko epidemijska situacija ne bude povoljna, predviđa da se Pesma Evrovizije održi iz Roterdama, ali da svi učesnici pevaju iz svojih država – ovaj model već se pokazao kao uspešan na nedavno završenoj Dečjoj pesmi Evrovizije.

Foto:Nemanja Jovanović/ Nova.rs

Održavanje Evrosonga zakazano je za 18, 20. i 22. maj 2021. godine.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar