Foto:Screenshot/Youtube/Zadruga Official

"Nismo imali većinu, i to se desilo. Znala sam da neće biti lako, ali to je tek prvi pokušaj. Mi ćemo naći načina da stvari regulišemo" saopštila je Judita Popović, članica saveta REM-a, povodom odbijenog Pravilnika kojim se ograničava emitovanje rijaliti programa posle 23 sata.

PROČITAJTE JOŠ

Članica saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judita Popović, izjavila je povodom odbijenog Pravilnika o emitovanju rijaliti programa sledeće:

„Desilo se to da nije prošao nacrt pravilnika. Nismo imali većinu, i to se desilo. Znala sam da neće biti lako, ali to je tek prvi pokušaj. Mi ćemo naći načina da stvari regulišemo. Očigledno je da nismo imali podršku da završimo taj posao i sada ćemo morati da vidimo kako će REM da se postavi prema tom medijskom sadržaju“ rekla je Judita za portal Nova.rs i dodala:

Judita Popović / Foto: Medija centar Beograd

„Evidentno je da svakodnevno prave probleme i krše zakon. Svakodnevno. To mora nekako da se sankcioniše, a te sankcije, odnosno mere koje regulator može da izrekne imaju gradacije, od opomene do ozbiljnijih mera koje se tiču privremene ili stalne zabrane programa. Mi smo imali sve razloge da računamo na taj pravilnik jer je Zakon o elektronskim medijima jasan. On čak i nalaže regulatoru da uredi takav sadržaj. Očigledno da podršku nisu dobili, ali bila je teška borba. Bili smo podeljeni, 4 prema 4, ali nije bilo dovoljno“ zaključuje ona.

U Udruženju za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) smatraju da postoji jasan otpor REM-a da počne sa delovanjem u skladu sa zakonom. „I pored napora novih članova REM-a, očigledno postoji jasan otpor da REM počne sa delovanjem u skladu sa zakonom. Promene u REM-u nemoguće su dok se ne zamene stari članovi koji su godinama kršili zakon“ naveli su u saopštenju povodom odbijenog Pravilnika.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.