Preminula čuvena Selma iz pesme Bijelog dugmeta

Showbiz 29. jan. 202113:12 > 13:3512 komentara
Podeli:
Selma Borić Foto: Printscreen/HRT

Selma Borić, žena koja je opevana u pesmi Bijelog dugmeta, preminula je u 92. godini. Vest o njenoj smrti na Fejsbuku je objavio Željko Bebek, koji je postavio fotografiju sa Selmom s proslave njenog 90. rođendana u avgustu 2019. godine.

„Putuj, Selma. Počivaj u miru Božjem“, napisao je Bebek.

Selma Borić više je puta govorila o svom prijateljstvu s Vladom Dijakom, koji je autor kultnih stihova pesme koju je komponovao Goran Bregović.

… putuj Selma … ? pocivaj u miru Bozjem ?❤️

Posted by Zeljko Bebek on Friday, January 29, 2021

PROČITAJTE JOŠ

„Imala sam tad 16 godina. Ja sam ležala s curama na travi, a Vlado je s dečkima ležao nasuprot. Čupkao je travu i stalno me pogledavao. Izgleda da se odmah zainteresovao za mene, a kasnije smo se sretali na korzu. Jednom me sreo s koferom, pa mi je nosio kofer. Išli smo na stanicu i onda mi je pomogao da uđem u voz. U tom je vozu bio polupan prozor, a on mi je onda rekao: ‘Selma, ne naginji se kroz prozor'“, ispričala je Selma kad je pre nekoliko godina gostovala u HRT-ovoj emisiji Osmi kat.

Tom prilikom je priznala da ovu pesmu jako voli, ali da joj u početku niko nije verovao da je pesma posvećena njoj. Vlado nikad nije Selmi priznao da je zaljubljen u nju, već je za njom patio četiri godine.

„On se nikad nije izjasnio, samo me je gledao“, rekla je Selma tom prilikom, slegnuvši ramenima.

Selma je rođena u Zenici, a do smrti je živela u Zagrebu.

Komentari

Vaš komentar