Podeli
Foto: FilmStills.net / Film Stills / Profimedia

Pol Njumen, glumac, režiser, producent, vozač auto trka i veliki humanitarac. U karijeri je nagrađivan mnogobrojnim važnim nagradama, ali je smatrao da ljubav treba da mu bude ispred svega. Porodica i skladan brak iznad Holivuda.

Brak koji potraje pedeset godina je izuzetan podvig. A ako je u pitanju holivudski brak, onda je u pitanju skoro pa večnost. Pol Njumen i Džoan Vudvord bili su zlatni par Holivuda i taj nadimak im je i te kako pristajao – bili su uočljivo srećni i njihova ljubavna priča je čudesna u svakom smislu, prenosi “Noizz”.

PROČITAJTE JOŠ

Pol Njumen je upoznao predivnu plavušu Džoanu 1953. godine tokom izvođenja premijere predstave „Piknik” na Brodveju. A ona, angažovana kao zamenica glavne glumice, odmah se dopala Polu. Nažalost, postojao je jedan problem – bio je oženjen.

Pored ljubavi prema Brodveju, njih dvoje su imali još neke zajedničke stvari: bili su članovi prestižnog glumačkog studija „Li Strasberg”, a po okončanju prikazivanja predstave oboje su se uputili u Holivud.

U naredne četiri godine nisu radili na istim projektima, ali su ostali dobri prijatelji. Konačno, pošto se Njumen 1957. razveo od svoje prve žene, bili su angažovani za film „Dugo, toplo leto”. Strast koju su gajili jedno prema drugome se vratila gotovo odmah, a 29. januara 1958. su se venčali.

Sama svadba, koja je organizovana u jednom hotelu u Las Vegasu, nije bila grandiozna i spektakularna. Za medeni mesec otišli su u London. U SAD su sebi za dom odabrali Vestport u Konektikatu i tamo sagradili farmersku kuću u stilu iz 18. veka, što je bilo netipično za slavne ličnosti.

Foto: FilmStills.net / Film Stills / Profimedia

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.