Nikolina Pišek Foto:Zoran Lončarević

Poznata hrvatska voditeljka Nikolina Pišek Ristović oglasila se nakon razornog zemljotresa koji je juče, u utorak 29. decembra, zadesio Hrvatsku. Reč je o zemljotresu jačine 6,2 stepena po Rihteru, a najpogođenija je Petrinja. Nikolina je nakon užasa koji su doživeli putem Instagrama izrazila javni apel Vladi Hrvatske.

„Najmanje što bismo od naše Vlade trebali očekivati jeste da odustane od kupovine tri raspala borbena aviona i preusmeri ta sredstva prema Petrinji i Sisku, jer je sad i više nego evidentno da Hrvatskoj najmanja opasnost preti od strane vojne sile“, napisala je Nikolina na Instagram storiju.

Foto: Instagram/nikolina_pisek

Pišek je inače juče nakon zemljotresa za Nova.rs izjavila da je veoma uplašena za svoje ćerke.

PROČITAJTE JOŠ

“Stravično. Nikad jači zemljotres nije bio. Jedno dete mi je u vrtiću, a drugo kod kuće. Sad idem kod njih. Ne znam kako su i da li su uplašene. Mnogo je strašno. Zamolila bih vas da se čujemo malo kasnije”, rekla je voditeljka juče za Nova.rs, vidno uznemirena.

Podsetimo, i jutros, 30. decembra, tri nova snažna zemljotresa pogodila su Hrvatsku. Najpre u 6.16, pa u 6.26, a potom i oko 6.29. Prema podacima EMSC-a, bili su snage 4,7, 4,8 i 3,9 stepeni Rihtera, a intenzitet u epicentru VII, VII i VI stupnjeva EMS lestvice.

U 9.21 središnju Hrvatsku zatresao je novi potres koji se osetio od Petrinje i Siska do Velike Gorice i Novog Zagreba.

EMSC je javio da je magnituda potresa bila 4.1 po Rihteru. Epicentar je, po EMSC-u, bio 45 kilometara jugoistočno od Zagreba i 14 kilometara jugozapadno od Siska.

Prema dosadašnjim podacima, u jučerašnjem zemljotresu poginulo je sedam osoba.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.