Otašević: Bio sam verovatno najgori Hamlet ikada, a onda…

Showbiz 02. mar. 202109:05
Podeli:
Momcilo Otasevic
Momčilo Otašević Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Bio sam verovatno najgori Hamlet ikada, bar na ovom govornom području, sve do nekih 10 dana pre premijere. E, onda se desio neki dobar klik u mojoj glavi i napravio sam ga. Najbolje što sam u tom trenutku mogao. Uz podršku celog ansambla predstave, a ponajviše Boža Koprivice. Bio sam zadovoljan i strašno zavoleo svog Hamleta", rekao je Momčilo Otašević o najtežoj ulozi u dosadašnjoj karijeri.

Glumac Momčilo Otašćević svojim odigranim ulogama dokazao je da je profesionalac. Iako pred publikom sve izgleda bez greške, postoje uloge koje su slavnom Crnogorcu teško pale. U razgovoru za Nova.rs Otašević otkriva da isprva nije želeo da igra Šekspirovog „Hamleta“, ali je na kraju ipak briljirao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Momcilo Otasevic (@olicmom)

PROČITAJTE JOŠ

„Hamlet. Režija Ana Vukotić, adaptacija Božo Koprivica, produkcija Crnogorsko narodno pozoriste. Najteža, a verovatno i najdraža uloga do sad. Zapravo sam u prvom razgovoru sa rediteljkom odbio da prihvatim ulogu, obrazložio da ja ne umem to da odglumim, da nikada nisam želeo da budem Hamlet, iako je san većine glumaca. Onda sam, ipak, prihvatio. Bio sam verovatno najgori Hamlet ikada, bar na ovom govornom području, sve do nekih 10 dana pre premijere. E, onda se desio neki dobar klik u mojoj glavi i napravio sam ga. Najbolje što sam u tom trenutku mogao. Uz podršku celog ansambla predstave, a ponajviše Boža Koprivice. Bio sam zadovoljan i strašno zavoleo svog Hamleta“, kaže Momčilo i dodaje zbog čega je zavoleo tu ulogu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Momcilo Otasevic (@olicmom)

„Volim tu ulogu iz više razloga, a svakako je glavni to što sam uspeo da pobedim sebe. Izborio sam se sa tim teretom Hamleta, znao da će sve oči biti uprte u mene, da je to jedan veliki test za mladog glumca i da mogu lako da se ‘okliznem’, promašim… Otkrio sam neke nove stvari, neke nove nivoe glumačkog zanata i krunisao 10 godina bavljenja glumom na najlepši mogući način. A zajedno s Hamletom je i Mikele Soriano iz predstave ‘Filomena Marturano’, režija Jagoš Marković, produkcija CZK Tivat. Imam svega tridesetak rečenica i par scena. Na festivalu u Užicu dobio sam dve nagrade za tu ulogu. Za razliku od Hamleta, Mikele mi je najlakša uloga. Reditelj mi je dozvolio da sam izaberem kojeg od tri brata želim da igram. Nekako sam od prve čitaće probe imao jasnu sliku tog lika“, rekao je Otašević.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar