Novi dokumentarac istražuje NLO: Da li je istina zataškana

Film 11. okt. 202017:02 > 17:12
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/1091 Pictures

Dokumentarni film "The Phenomenon" istražuje istoriju svih NLO prijava od 1940-ih godina, pa sve do ovogodišnje najave američkog Ministartva odbrane o ponovnom istraživanju ovog fenomena.

Ovaj dokumentarac je režirao poznati NLO entuzijasta Džejms Foks koji se u filmu potrudio da u dobro poznata svedočenja o neidentifikovanim objektima inkorporira i najnoviju odluke vlade SAD, prenosi „Direktno“.

Iako je prethodni projekat američkih vlasti o istraživanju ovog fenomena navodno ugašen 2012. godine zbog manjka sredstava, Njujork Tajms je u julu ove godine potvrdio da je projekat nastavio da postoji, samo pod drugim imenom – „Unidentified Aerial Phenomenon Task Force.“

„The Phenomenon“ istražuje i dalje prilično nepoznat teren svedočanstava o NLO. Među onima koje je Foks intervjuisao za potrebe ovog dokumentarca su i astronaut Gordon Kuper koji je tvrdio da je video nejasan objekat dok je leteo iznad Nemačke 1951. godine; bivši predsednik Džerald Ford koji se nadao većoj transparentnosti kada je ovo istraživanje u pitanju; a tu su i deca iz Zimbabvea, Australije i drugih zemalja koja su tvrdila da su videla nepoznate objekte. Ta deca su danas odrasli ljudi koji pokušavaju da objasne šta je to čemu su prisustvovali pre mnogo godina.

Foks kaže da njegova namera nije da zbuni gledaoce, niti da ovim filmom tvrdi da postoje vanzemaljski objekti, već da želi veću transparentnost vlade SAD i dublje istraživanje ovog fenomena.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar