Foto:Instagram/nikolina_pisek

Poznata voditeljka Nikolina Pišek, njena ćerka Una doživele su nezgodu u noći između subote i nedelje. U kući gde Pišek živi sa suprugom Vidojem Ristovićem, pukla je cev od gasa koji obezbeđuje grejanje čitave zgrade, te su se otrovale ugljen-monoksidom. Ubrzo su bile hospitalizovane, a nakon ukazane nege, puštene su iz bolnice. Povodom ovog nemilog događaja Nikolina se oglasila na svom Instagramu.

PROČITAJTE JOŠ

Ispod fotografija iz bolnice, voditeljka je napisala dugačak tekst koji opisuje trovanje koje su doživele, ističući da će slaviti 7. februar kao svoj drugi rođendan.

„7.02. Naš drugi rođendan. Jer sam još uvek živa. Kao i moja devojčica. I ćerkica prijatelja koja je to poslepodne 06.02., bila kod nas na igranju. Samo zbog intuicije mog muža preživele smo trovanje ugljen-monoksidom.
Una je bila lakše otrovana od mene zbog razlike u visini, iz istog razloga su živi moji psi jer žive i dišu na 30ak centimetara visine. A CO je lakši od vazduha. I prvo će popuniti gornje delove vaših stanova. Zavisno o kubikaži prostora i brzini kojom curi, i o visini vaših cevi – tim tempom će vas ubiti. Tiho. Bez alarmirajućih znakova da vaša vitalna tkiva upravo u tom trenutku odumiru. A taj proces se – u trenutku kad tihi ubica krene ulaziti u vaša pluća, vezivati se u krvi za hemoglobin i distribuirati se po vitalnim organima – upravo počinje događati. Stanična smrt“, napisala je voditeljka i dodala:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)

„Jedna po jedna odumiru ćelije vašeg moždanog tkiva, srca kojem potiho preti infarkt, jetre i bubrega. A vi ćete u tom trenutku osećati glavobolju, vrtoglavicu, srce će vam lupati, imaćete osećaj mučnine. Neće biti iritacije sluznice, neće biti šmrkljanja, kašljanja, osećaja gušenja, osipa… Ničega što bi moglo upućivati na to da se nalazite na putu prema večnom miru. Nećete biti niti bledi, ne. Niti plavičasti, niti ljubičasti. Ništa od toga. Proklinjaćete stres na poslu, ručak koji ste pojeli, vetar koji vam, kao deklarisanom meteopati, opet ne dopušta da živite. Možda ćete, kao i ja, popiti tabletu za smirenje jer će vam glavobolja i lupanje srca proći nakon sto se naspavate. I leći ćete. Poslednji put u svom životu, ukoliko nećete imati ludačku sreću kakvu smo imali mi. Zaspati i biti nesvesni onoga što sledi. Svetla hitne pomoći, policije, interventnih jedinica gradske plinare, vatrogasaca, plača i očaja vaših najbližih, sirena, žutih i plavih bljesaka rotirki na fasadi kao svedoka tragedije. Vas više nema. Kraj“, objasnila je Nikolina, koja je na kraju ovog teksta apelovala na detektore za plin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)

„Zato vas molim da ignoriršete moje neznanje i nebrigu i sve što mi možete pripisati. Kao i ja mnogima od vas, jer znam da nemate svi detektore CO u stanu. Kupite ga odmah! I apelujem na zakonodavna tela da, pored svih besmislenih propisa uvedu i jedan spasonosni – obavezan detektor CO. Ostanite sigurni“, poručila je ona.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)