Foto: Arhiva

Muzičar i frontmen grupe "Balkanika" Aleksandar Sanja Ilić, preminuo je u 70. godini života od posledica koronavirusa. Bio je veoma priznat i poštovan u muzičkim krugovima, a jedna od pevačica sa kojom je sarađivao bila je i Neda Ukraden, koja je za Nova.rs otkrila koliko ju je potresla vest o iznenadnoj smrti kolege.

Pročitajte još:

„Stvarno veliki gubitak za sve nas, a pre svega muzičku scenu. Mene je veoma pogodila vest. Potrešena sam, nisam čak ni znala da je bio zaražen koronavirusom, a ovim putem želim da porodici, njegovom sinu Andreju i supruzi Tatjani izrazim saučešće“, rekla je Neda tužnim glasom.

Neda je sa Sanjom sarađivala sedamdesetih godina, a priznaje da joj je veoma žao što se zbog obaveza nisu češće viđali.

„Stvarno je bio sjajan autor. Sanja i ja smo sarađivali tokom sedamdesetih godina, kada mi je uradio sjajnu pesmu ‘Pismo Ljubavi’ za muzički festival MESAM. Za tu pesmu smo uradili i divan spot u Sarajevu, stvarno smo divno sarađivali. Do saradnje je došlo na obostranu inicijativu, ja sam tada bila veoma popularna i on je želeo da mi uradi pesmu“, priznaje Neda i ističe da joj je žao što nisu imali vremena da se češće viđaju:

„Trebalo je češće da se viđamo i uradimo još nešto, to je bilo u planu, ali nažalost nismo imali vremena od previše obaveza. Šta da kažem stvarno sam ostala u šoku, toliko mojih divnih kolega je preminulo poslednjih meseci, ne znam više kome i gde da pošaljem telegram saučešća“, završava Neda.

Podsetimo, muzička formacija Sanja Ilić & Balkanika je grupa sastavljena od mladih, poznatih, talentovanih muzičara koji sviraju stare instrumente Balkana u kombinaciji sa postavkom rok benda. Balkanika je počela sa pojavljivanjem 2000-te godine i ima kontinuirani razvoj u zvuku koji se ne može porediti ni sa jednim u svetu. Muzički stil je veoma teško opisati. To je pre svega originalni zvuk sa kombinacijom elemenata svetske muzike bazirane na snažnim ritmovima Balkana, a u modernom filingu i senzibilitetu. Ideja za stvaranje grupe Sanja Ilić & BALKANIKA potekla je svakako od kompozitora i instrumentaliste Aleksandra Sanje Ilića ali je interesantno da je ime grupi dao Sanjin rođeni brat Dragan Ilić Ilke, vođa Generacije 5.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.