Nataša Miljković: Majka mi je radila u zatvoru

Showbiz 24. feb. 202112:25 > 12:38
Podeli:
Nataša Miljković Foto: Nova S

Voditeljka Nataša Miljković otvorila je dušu u emisiji "Balkanskom ulicom, pa je sa Vesnom Dedić pričala o svom detinjstvu i finansijskoj krizi kroz koju je njena porodica prolazila devedesetih godina.

PROČITAJTE JOŠ

„Mama mi je radila u zatvoru. Bila je socijalni radnik u bolnici, i onda je donosila užasno teške priče sa posla, a tata je radio u ‘Večernjim novostima’. Novinar je bio, i nije ga ni bilo kod kuće. On kad i dođe kući, ode i zatvori se u svoju sobu i čita novine. Ja sam jedinica, nemam ni brata ni sestru i moje odrastanje je bilo – živim sama sa sobom“, ispričala je voditeljka, koja se potom prisetila svog prvog izlaska.

„To su bile devedesete. Bila sam drugi razred gimnazije, i rešim ja da krenem sa drugaricom u Tačku, Dom omladine. Ulaz u Tačku bio je pola marke, a moja majka u tom trenutku zarađuje dve marke, znači četvrtina plate za ulazak tamo. Ne znam kako smo se snalazili tih godina, ali kad odeš u Tačku, uopšte ti ne bude loše. Lepo je bilo, veselo. To su bili prvi izlasci.“

Foto: Ivan Dinić/Nova S

Nataša se potom nadovezala na finansijsku krizu kroz koju je prolazila njena porodica devedesetih, ističući na koji se način njena majka borila da zaradi novac.

„Naučila sam da su žene sposobnije da iznesu teška vremena. Da u njima jednostavno proradi taj nagon da prežive, tj. da sačuvaju život svog mladunčeta, koliko god da imaju godina. Mi smo tada opstajali zato što je moja majka odlazila svakog vikenda u Bugarsku, u Sofiju, u grad u kojem moj tata živi i radi kao dopisnik. Ona odlazi, ali ne kod njega, već da odatle ide vozom za Instambul, na neku pijacu, i donosi robu koju šalje za Doboj mojoj tetki, koja to sve prodaje u butuku, i od toga smo mi živeli.“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar