Matić: Na početku karijere sam svirao za burek i jogurt

Showbiz 18. feb. 202119:59
Podeli:
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

"Malo ko zna da sam svirao bubnjeve, tako sam i počeo. Voleo sam da pevam, ali to mi nije bio prioritet. Uhodao sam se sa tom nekom mojom ekipom sa kojom sam počeo da sviruckam i tezgarim. Imao sam bend, a ja sam bio ponosni bubnjar. Znam da sam se prebrojavao posle svakog nastupa i da sam imao taman za burek i jogurt. Tek sam kasnije, posle dužeg vremena radio za 100 maraka, a onda za 150 maraka i tako sve više i više. Nisu to bile neke velike pare, ali ja sam bio srećan", govori folker Dejan Matić za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Pevač Dejan Matić kao srednjoškolac počeo je da nastupa sa drugarima, davne 1996. godine. Rođeni brat Saše Matića tada je počeo kao bubnjar u jednom bendu i radio je samo za džeparac, kako bi imao dinar u džepu. Pre nego što se pronašao u pevanju i postao majstor za klavijaturu, Matić je aktivno svirao svaku noć, iako mu se svirke tada nisu finansijski isplatile. U razgovoru za portal Nova.rs, Dejan otkriva da je od jedne noći imao novca da kupi samo burek i jogurt, te da je prošao trnovit put dok mu cifra nije skočila na 100 maraka po svirci.

„Rado se sećam tog perioda. Bio sam klinac, završavao srednju školu. Malo ko zna da sam svirao bubnjeve, tako sam i počeo. Voleo sam da pevam, ali to mi nije bio prioritet. Uhodao sam se sa tom nekom mojom ekipom sa kojom sam počeo da sviruckam i tezgarim. Imao sam bend, a ja sam bio ponosni bubnjar. Znam da sam se prebrojavao posle svakog nastupa i da sam imao taman za burek i jogurt. Tek sam kasnije, posle dužeg vremena radio za 100 maraka, a onda za 150 maraka i tako sve više i više. Nisu to bile neke velike pare, ali ja sam bio srećan. To vreme ne može da se meri sa današnjim, u kojem se ne zna ko pije, a ko plaća. Tada su bile aktuelne kafane i splavovi u Beogradu i radilo se svako veče. Nisam bio javna ličnost i nikada nisam nailazio na probleme. Ljudi raznog kalibra su dolazili da nas slušaju i zaista nikada nisam doživeo nijednu uvredu ili poniženje“, govori Dejan za Nova.rs.

Matić je prvi put uzeo mikrofon u ruke kada je pevač njegovog tadašnjeg benda bio sprečen da odradi nastup. Tada je Dejan istovremeno svirao bubnjeve i pevao. Tek kada se pojavila aranžer klavijatura, on je prešao na taj instrument i prodao bubanj. Međutim, do prekretnice je definitivno došlo po molbi njegovog kolege Aca Pejovića da ga zameni na nastupu.

„Tada me je zapazio menadžer lokala pa me pozvao da sutradan opet zapevam i zasviram. Posle par meseci kupio sam klavijaturu i radio“, rekao je Dejan, kojeg je spazio Dragan Stojković Bosanac i ponudio mu saradnju.

Dejanov prvi album pod nazivom „Zaigraj“ u prodaji se pojavio u novembru 2002. godine. Pored naslovne pesme, koju je publika odmah prihvatila, našle su se numere „Pola pola“, „Ta lepa žena neverna“, „Ruža“, „Nigdje k’o u Bosni“ i druge. Za 19 godina, koliko je aktivno na sceni, pevač je napravio brojne hitove koje njegove kolege izvode na svakom nastupu.

Iako je nekada radio za burek i jogurt, danas po svirci naplaćuje i do 5.000 evra, u zavisnosti kog je tipa proslava. Sa suprugom i decom se preselio u naselje nedaleko od Beča, a u Srbiju dolazi po potrebi, zbog posla.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar