Foto:Nova S

Muzičar Marko Louis bio je današnji gost emisije "Probudi se" na TV Nova S. Povod gostovanja bio je njegov novi album koji je nedavno objavio, a koji nosi simboličan naziv "Sloboda".

PROČITAJTE JOŠ

Na početku razgovora Marko je otkrio u kom periodu je nastao album „Sloboda“.

„‘Sloboda’ je bila gotova 20. marta. Jedina pesma s albuma koja je nastala tokom karantina je pesma ‘Zajedno’, inspirisana celom situacijom. Tako da je album u suštini bio gotov pre nego što je cela ova situacija počela“, ispričao je on, te dodao da kada je u pitanju stvaranje muzike, ne pravi pauzu između albuma.

„Čim sam 2018. izdao album ‘Euridika’, ja sam već krenuo sa novim albumom, kao što sam sad već krenuo s novim. Ne mogu da dočekam da izdam album da mogu da nastavim dalje. Sada sam već krenuo na novi projekat, i po prvi put otkrivam da radim na dečijem albumu.“

Na albumu „Sloboda“ nalazi se i obrada jedne od pesama Markovog pokojnog oca Ljubiše Stojanovića Luisa, „Neverno plavo oko“.

„Obrade pesama mog oca koje sam do sada radio nastajale su uvek u druženju s mojim bratom od strica, Milanom Stojanovićem. To su uglavnom pesme koje je malo ljudi čulo, a taj jedinstveni zvuk ‘Južnog vetra’ je tada bio isti – slušao ga na auto radiju ili velikom ozvučenju. Čast mi je i zahvalan sam što mi je Mile Bas iz ‘Južnog vetra’ dao podršku da obradim pesmu s mojim prijateljima muzičarima“, istakao je Marko.

Celo gostovanje Marka Louisa pogledajte u video prilogu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)