Foto:printscreen/Jutarnji Program TV happy

U današnjem jutarnjem programu na televiziji "Happy" dogodila se nesvakidašnja scena - glavni i odgovorni urednik ove televizije, Miomir Marić, držao je pištolj marke "zastava M57", poznatiji kao "tetejac".

Reč je, naravno, o replici ovog pištolja, jer su njihovi gosti u studiju bili ljudi koji se bave rentiranjem opreme za snimanje filmova, koji se tiču vojske, policije i sličnih scena gde se koristi oružje.

Kako i Ana Simonović, predstavnica ove firme kaže, replike oružja koje su doneli u jutarnji program je vrhunska oprema za koju ne treba dozvola jer spada u kategoriju igračaka.

PROČITAJTE JOŠ

Radi se o kopijama koje su verne originalu, jer „pravo oružje ne bi moglo da uđe u studio“, naglasila je voditeljka Katarina Korša. Međutim, Marić je bio „raspoložen za šalu“, tako da bi svakom neupućenom gledaocu koji je u tom trenutku počeo da gleda jutarni program televizije „Happy“ delovalo kao da Marić „vitla“ pištoljem u programu uživo.

„Evo, tetejac, mi smo sada svi naoružani. Šešelj je pokazivao bio pravi pištolj jednom“, rekao je Marić, dok ga je voditeljka prekidala.

„Ne može pravi pištolj, mi možemo samo da glumimo ovde i da se igramo“, dodala je ona.

Kako bismo došli do odgovora da li je televizija „Happy“ ovakvim performansom prekršila neki kodeks, pozvali smo članicu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Juditu Popović, koja nam je objasnila da zbog ovakvog pojedinačnog slučaja ne treba reagovati.

„Nisam upoznata s ovom situacijom, jer se trudim da ne gledam ‘Happy’. Pošto je već rečeno da su replike u pitanju, mislim da ne bi trebalo reagovati. Međutim, trebalo bi zvanično reagovati zbog relativizacije i banalizovanja, jer je to strašno veliki problem u Srbiji, i to je moje lično mišljenje. Mora da se uradi provera celog programskog sadržaja koji emituje i ‘Happy’, i ‘Pink’ i sve ostale tabloidne televizije. To je u sklopu te problematike“, objašnjava Judita za Nova.rs i dodaje:

Judita Popović / Foto: Medija centar Beograd

„Ako bi se sad posebno reagovalo zbog ovog primera, mislim da bismo samo doprineli celoj toj relativizaciji, koju oni rade. Uopšte nije bitno ko je vitlao pravim oružjem ili replikom. Taj koji je vitlao, poslao je poruku takvu kakvu je poslao. Nažalost, celo društvo se srozava u primitivni talog, i tome nema kraja“, zaključuje Popović.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare