Ko su deca junaka „Ludih godina“

Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube

Kultni filmski serijal “Lude godine”, poznatiji kao “Žikina dinastija”, nakon skoro 30 godina dobija nastavak. "Luda godina" će biti 11. deo franšize, koji će predstavljati nastavak, ali i neku vrstu omaža ovog serijala.

PROČITAJTE JOŠ

Scenarista i filmski producent Jovan Marković je nedavno za Nova.rs otkrio detalje ovog projekta, čiji je deo bio i pre više od trideset godina.

Zanimljiva je činjenica da je upravo Milena Marković, ćerka Jovana Markovića, autor scenarija nastavka „Ludih godina“.

Milena je inače naša poznata pesnikinja, dramska spisateljica i scenaristkinja, koja iza sebe ima brojne nagrade iz oblasti književnosti i pozorišne umetnosti, a mnoge drame koje ona potpisuje sa velikim uspehom su izvođene na domaćim i međunarodnim scenama. Neke od njenih najuspešnijih drama su „Paviljoni – kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru“, „Šine“, „Brod za lutke“, „Nahod Simeon“, „Šuma blista“, „Žica“ i „Zmajeubice“.

Milena Marković radi na „poliranju“ scenarija Voje Nanovića za film „Nečista krv“/Foto:Zoran Lončarević

Da je umetnički gen i te kako dominantan u porodici govori i to što je mlada glumica Miona Marković unuka Jovana Markovića, a ćerka poznatog istoričara Predraga Markovića.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Miona je talentovana mlada glumica, koja je ostvarila zapažene uloge u serijama „Jutro će promeniti sve“, „Žigosani u reketu“, „Kralj Petar I“, „Koreni“, a upravo radi na projektu „Močvara“.

Miona Marković Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Još jedno dete „Ludih godina“ je Svetlana Lana Cvijanović, ćerka Marka Todorovića, koji je u serijalu tumačio lik prijatelja Milana.

Foto:Nemanja Jovanović

Lana se takođe bavi umetnošću. Ona je profesorka kostimografije na Fakultetu primenjenih umetnosti, a inače je supruga našeg glumca Zorana Cvijanovića.

Dobro poznata Ivana Žigon ćerka je prije Jelene, odnosno glumice Jelene Žigon i glumca i reditelja Steve Žigona.

Foto: Printscreen/YouTube/RTS Zabava – Zvanični kanal

PROČITAJTE JOŠ

Ivana je prvakinja drame Narodnog pozorišta od 1999. godine. Poznata kao veliki patriota i tradicionalista, Ivana Žigon je predsednica Društva srpsko-ruskog prijateljstva i umetnički rukovodilac recitatorsko-pevačkog ansambla „Kosovski božuri“.

Neke od njenih najzapaženijih uloga su u filmovima „Poslednji krug u Monci“, „Svet“, „Raj“, „Hajde da se volimo 3“ i mnogi drugi.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar