Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kralju narodne muzike, Šabanu Šauliću, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 17. februara 2019. godine u Nemačkoj, danas je održan dvogodišnji pomen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Pevačeva porodica u jutarnjim satima došla je na groblje i spremno dočekala familiju i prijatelje. Iako je prošlo dve godine od kada je Šaulić izgubio život u saobraćajnoj nesreći, supruga Gordana, sin Mihajlo i ćerke Sanela i Ilda još uvek nisu spremi na život bez glave njihove porodice, te su ga u crnini ispoštovali i odali mu počast.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Budući da je Šabana volela cela estrada, kolilko zbog njegove dugogodišnje uspešne karijere, toliko i zbog njegove energije, harizme i ljupkosti koju je samo on imao, mnogi su bili sprečeni zbog situacije sa korona virusom.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Šaulićeva kuma, Zorica Brunclik, skoro pa ne izlazi iz kuće kako bi se zaštitila od pandemije. Međutim, došla je na groblje i ispoštovala svog kuma. Ona se ruku pod ruku pojavila sa suprugom Miroljubom Aranđelovićem Kemišom, koji joj je danas u više navrata bio rame za plakanje.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ubrzo su se pojavio voditelj Zoran Pejić Peja, koji je poslednjih godina bio nerazdvojan sa Šabanom.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ni harmonikaš Mirko Kodić nije želeo da izbegne pomen pa je u svojoj 64. godini prisustvovao događaju, ne mareći za korona virus.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Folker Saša Matić bio je veliki poštovalac Šaulićevog lika i dela, te je često javno govorio da mu je veoma zahvalan na svemu što mu je pružio u muzici, kao i na tome što je narodu ostavio pesme koje se nikada neće zaboraviti.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pevačice Aleksandra Prijović i Marina Tadić zajedno su došle da na groblje kako bi pevaču odale počast i bile uz njegovu ćerku Ildu s kojom se privatno druže. Aleksandra je, inače, Šauliću pevala na svim njegovim slavljima i ona mu je bila jedna od omiljenih mlađih koleginica.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Šaban Šaulić poginuo je saobraćajnoj nesteći u Bilefeldu, u severozapadnom delu Nemačke. Nesreća se dogodila u jutarnjim satima, kada je Šaulić pošao na aerodrom. U automobilu su se nalazili Mirsad Kerić i Boban Stojadinović, koji su takođe zadobili teške povrede. U policijskom izveštaju navodilo se da udes dogodio na auto-putu A2 u smeru ka Dortmundu, u kojem je jedna osoba poginula, a još tri su bile povređene.

U nesreći su učestvovala dva vozila, a na fotografijama koji su objavili nemački porali jasno se vidi da je jednom uništen prednji, a drugom automobilu zadnji deo. Povređene su vatrogasci morali da vade iz vozila, zbog čega je obustavljen saobraćaj na nekoliko sati. Udes je izazvao pijani vozač bez dozvole, muškarac star 34 godine koji je svojom „mazdom“ otpozadi udario u „seat ibicu“ u kojoj je bio Šaban.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.