Ko je Manja Grčić: Direktorka Prve, pa zamena za Predojevića

Showbiz 18. nov. 202007:24
Podeli:
Foto:Instagram/jjovanajoksimovic

Jovana Joksimović nakon odlaska sa "Prve" uskoro kreće da vodi jutarnji program na televiziji K1, čiji je večinski vlasnik njen suprug Željko Joksimović. Kako je portal Nova.rs već pisao, u planu je da Jovanina nova saradnica bude upravo njena dugogodišnja prijateljica i kuma Manja Grčić koja je, takođe, suvlasnik pomenute televizije i nekadašnja direktorka televizije Prva. Manja Grčić, dobro je poznato ime unutar medijske industrije, a ko je zapravo ona?

Grčić je diplomirala novinarstvo na fakultetu žurnalistike u Engleskoj, a svoju novinarsku karijeru započela je na BBC-ju.

Nakon rada na britanskom Javnom servisu, vraća se u Beograd i postaje deo informativne redakcije televizije B92. Manja je bila i savetnik  za odnose sa javnošću u američkoj agenciji USAID,  a takođe i direktor firme Media System na televiziji Pink.

Foto:Screenshot/Facebook/150 minuta

2006. godine postaje zamenik direktora Foks televizije zadužena za uspostavljanje celokupne kadrovske, programske, tehničke i produkcijske politike ove kuće.

2008. godine svoju karijeru Manja Grčić nastavlja u Sloveniji. Tamo je bila na poziciji direktora nacionalne televizije TV3 Slovenia. Ponovo se vraća u Srbiju i od 2011. do 2013. godine je bila generalna direktorka B92, nakon čega se priključuje Antena Grupi. Tamo je do sredine 2019. godine radila na poziciji direktora korporativnih i regulatornih poslova.

Nakon Antena Grupe, Manja Grčić prelazi na televiziju K1. Svojevremeno je dala intervju za Wannabe magazin, gde je otkrila kako je sa Željkom Joksimovićem napravila tri televizije – K1, TV Doktor i Kazbuka.

PROČITAJTE JOŠ

– Moj prijatelj Željko Joksimović me je pozvao da zajedno sa njim napravim tri nove televizije. Za mene je to bio izazov zato što sam prvi put dobila šansu da gradim nesto što je delom i moje. Samim tim sam se oslonila na sve što znam i pokušala da izvučem sve televizijske lekcije koje sam naučila u poslednjih 18 godina koliko sam u televizijskom poslu. Hteli smo da ponudimo tržištu nešto drugačije. Prvenstveno kvalitet – i u smislu sadržaja i produkcije, a tu mislim na zvuk, svetlo, stručnost ljudi koji to rade, način snimanja… – rekla je Manja i dodala:

– Kada smo kupovali i pravili program, trudili smo se da on bude premijeran i da ima sadržaj na koji ne ostajete ravnodušni. U našem biznisu sve je u emociji, ako dođeš do gledalaca i pogodiš ih, nasmeješ ili rastuziš – pobedio si. To je glavna smernica kojom se vodimo kada stvaramo naše tri televizije – navela je Grčićeva.

Foto:Screenshot/Youtube/New Europe Market (NEM)

Da podsetimo, ekipa portala Nova.rs došla je do saznanja iz nekoliko izvora, koji navode da Jovana Joksimović uveliko priprema jutarnji program na K1televiziji, ali i da već neko vreme ima probna snimanja sa svojom kumom Manjom Grčić, sa kojom bi u jutarnjem trebalo da se smenjuje, kao što je to bio princip sa Srđanom Predojevićem na „Prvoj“.

S druge strane, kako je Nova.rs već pisala, Srđan je ostao bez angažmana na K1, nakon što je odbio uslove koji su za njega navodno bili neprihvatljivi, pa čak i uvredljivi.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar