Ko je Laća, čovek kog znaju samo kao sina Marine Tucaković

Podeli:
Foto: Bojana Janjić

Povodom toga što je napisao većinu pesama za novi album Jelene Karleuše, Milan Radulović Laća iza sebe ima brojne hitove, a od malih nogu je pomagao i svojoj majci, Marini Tucaković.

PROČITAJTE JOŠ

Milan Laća Radulović, sin Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute, svakako je profesionalna slika i prilika svoje majke i oca. Sem što uspešno barata rimama i rečima u pisanju tekstova, Laća je i poput oca talentovan za produciranje i aranžiranje pesama, a majci je još od malih nogu pomagao pri velikim hitovima poput Cecinog „Autograma“ i Čolinih „Ajde idi“ i „Sto puta“.

Poslednje na čemu radi svakako su dugonajavljivane peme Jelene Karleuše, a pre samo par meseci izašla je pesma Ane Nikolić „Nije mi do seksa“, čiji je refren napisao baš on. Laća je u velikom intervjuu za portal Nova.rs otkrio priču koja stoji iza ove pesme.

„Mamine su strofe, moj je refren. Mama je imala ideju neku „Biće mi ekstra, on je moj placebo…“, mene zove Ana, kaže „Ajde bre, to ekstra mi nije ekstra, malo mi je jeftinjavo“ pa sam ja imao nekoliko verzija. Ja sam se dopisivao sa nekim, ugovorili smo seks dejt i sitže mi poruka ujutru „Kad se viđamo“, Ana u frizerskom salonu ja joj kažem „Nije mi do seksa“, i mi tu napišemo sve i zakočimo se, i sad vidim vrti ona nešto po mozgu i kaže „Ja imam rešenje, to može samo Marina da smisli“. „Nije mi do seksa, ali mogu da plačem pred njim“, i ona proba to, reko’ to genije,“ ispričao je tada Laća.

Prošle godine tapisao je pesme koje su postale pravi hitovi. U martu 2019. izašle su pesme „Rane“ i „Fatamorgana“. Severinina „Fatamorgana“ broji preko 4 miliona pregleda na Jutjubu, dok je pesma „Rane“ koju peva Anastasija Ražnatović pregledana preko 76 miliona puta.

On je o saradnji sa Cecinom ćerkom u intervjuu za portal Nova.rs rekao sledeće:

„Kad mi je Ceca poslala demo snimak za „Rane“, skoro tri noći nisam spavao dok nisam napisao tu pesmu. Znao sam gde ću jer sam odmah skenirao Tasu, odmah je meni sve tu bilo jasno, hteo sam da bude feministička, da bude aposolutno suprotna svemu što je Ceca uglavnom pevala. Ona nije zgažena žena, ona nije napaćena žena, čak kad i jeste, ona je neko ko će to elegantno da preboli. Imao sam nešto „Ova mala je ko kamen, ona zna kako da padne…“ imao sam sve oko toga, pošaljem i rekao sam joj „Probaj, razmisli, dok ti svaka reč ne uđe u organizam, nemoj da uzimaš“, nijednu reč nije promenila!“

Kako sada kaže, njih dvoje su prekinuli uspešnu saradnju i nisu više u kontaktu.

Sledeći hit koji je izašao ove godine bila je pesma „Favorito“ od Hurricane koja je svojim karakterističnim i brzim ritmom lako „ušla u uši“.

Krajem 2019. godine izašla je pesma „Ruine“ koju je u saradnji sa svojom majkom napisao za Džejlu Ramović, a stihovi iz ove pesme „naša tjela biće spojena i kad mi srce emigrira“ su mu omiljeni stihovi koje je ikad napisao. Ova moderna balada ima preko 15 miliona pregleda na Jutjubu.

Iako su mu omiljeni stihovi iz Džejline pesme, to mu nije najlepša pesma koju je napisao, već  „Adio Amore“. Iza nastanka ove balade koju je otpevao reper Rasta, krije se tužna priča koju nam je objasnio.

PROČITAJTE JOŠ

„Imao sam problem sa drogom i završim na klinici za lečenje i na toj klinici nemaš posete, nemaš telefon, sem fiksnog i jedino što sam poneo to je bio ajpod sa tim demo snimcima. I refren sam odmah ubo, i pisao sam o Ani i Rasti kako ja zamišljam da je to bilo. Imao sam sve, nismo imali strofu. Izašao sam iz klinike, zdrav, pun energije, mama i ja smo onda napisali ostalo, dali pesmu. Rasta otpevao je, mama se razbolela.To je bio taj neki trenutak. Zapravo, ja sam mislio da pišem o Ani i Rasti, i tek posle mi je Bojana Vunturišević otkrila da je to zapravo pesma o meni iz mamine vizure. Kao što je mama napisala pesmu iz moje vizure o majci, Ani, „Život je za žive“ i to se ništa nije desilo planirano, ali drago mi je da se to desilo, to će ostati, to je lično. To je neka naša lična komunikacija i drago mi je da su to opet Rasta i Ana.“

Za razliku od ove balade, pesma „Ona (ne) zna“ koju je napisao za Marinu Visković je brzna, sa tehno elementima.

Pored ovih hitova koje je napisao, on se rado seća svoje prve pesme koju je uradio za Katarinu Živković. Za pesmu „Noćno ludilo“ Laća kaže da uopšte nije loša.

https://www.youtube.com/watch?v=bJRb9u0jj2k

Iako više nije u svom porodičnom domu u kom je odrastao, sa svojom majkom Marinom, najboljim našim tekstopiscem, ima i više nego uspešnu saradnju. I danas se seća njihovih zajedničkih početaka

„Najslađe mi je bilo kad sam učestovao u pesmi „Ljubav je ko hašiš, kao oblak dima“, Čolina „Ajde idi“ i sad Čola hoće turcizme, tad sam bio dete, imao sam 13 godina, i tu sam učestvovao. Tad me je majka dovela tu da sedim i da pomažem,“ ispričao je Laća.

Foto: Zoran Lončarević

S druge strane, njegova majka je govorila kako je uvek bio skroman i da nikada nije hteo da se potpiše, pa je svojevremeno ispričala zanimljivu anegdotu:

„Kad smo radili za Čolu pesmu „Sto puta“, pisali smo je zajedno. Čak je i Čola rekao Laći: ‘Ajde da se potpišeš’, međutim, on mu je odgovorio: ‘Ne, ne taman posla.’ U međuvremenu ja tad dobijem dve hiljade evra od Sokoja za tu pesmu i on iz šale počne da psuje sebe što se nije potpisao. Onda sam ga smirila i rekla da ću mu ja dati te pare, kao što i jesam“, ispričala je Marina svojevremeno.

Ona ne krije da je jako ponosna na svog sina i da polaže velike nade da će je nadmašiti jednog dana u poslu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar