Keri Maligan u Netfliksovoj muzičkoj drami „Maestro“

Film 29. sep. 202011:42 > 12:08
Podeli:
Keri Maligan
Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Glumica Keri Maligan igraće Feliciju, suprugu Leonarda Bernstajna u Netfliksovoj muzičkoj drami "Maestro" koju režira i u kojoj slavnog kompozitora i dirigenta glumi Bredli Kuper, prenosi Hollywood Reporter.

To je drugi film koji Kuper i režira nakon svog rediteljskog prvenca „Zvezda je rođena“.

PROČITAJTE JOŠ

Njegovo novo filmsko ostvarenje neće biti samo faktografski biografski film jer radnja pokriva razdoblje od 30 godina, u kojemu scenaristi iznose priču o kompleksnoj vezi Leonarda i njegove supruge, čileanske glumice Felicije Montealegre, od trenutka kad se se upoznali na jednoj zabavi 1946. godine.

U braku dugom 25 godina dobili su troje dece.

Kuper je scenario za film napisao zajedno s Džošom Singerom, a osim režije potpisuje i njegovu produkciju.

Glumac i reditelj već radi na filmu, blisko surađujući s Bernstajnovom decom.

„Apsolutno smo oduševljeni što će Keri Maligan glumiti našu majku u ‘Maestru’. Keri će bez sumnje uspeti da verno prenesu na film majčinu jedinstvenu kombinaciju duhovitosti, topline, elegantne lepote i dubokih osećaja“, rekao je Dejmi Bernstajn.

Kuper je rekao da karijeru Keri Maligan prati još otkad je glumila u britanskim pozorištima.

„Keri me zaintrigirala čim sam je pre puno godina gledao na daskama koje život znače i od tada ne propuštam njene nastupe. Srećan sam što imam priliku da sarađujem s tako talentovanom, ali i izuzetno dragom osobom“, rekao je Kuper.

Leonard Bernstajn (1918 – 1990) bio je jedan od najslavnijih američkih dirigenata i kompozitora. Dirigovao je gotovo svim velikim američkim orkestrima, a od 1958. do 1969. bio je muzički direktor Njujorške filharmonije. Nastupao je i kao operni dirigent te kao koncertni pijanista.

Svetsku slavu stekao je mjuziklima „U gradu“ i „Priča sa zapadne strane“. Oba su snimljena i u filmskim verzijama.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.