Jelena Zorić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Polemika oko toga da li je novinarka N1 Jelena Zorić trebalo da primi orden od Aleksandra Vučića ne prestaje. Gomila moralista pokušava da sada diskredituje njen lik i delo. Od trenutka kad je primila orden, pojedini kao da su zaboravili ko je Jelena Zorić i šta je učinila za novinarstvo u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ

Isti ti moralisti koji su pre samo nekoliko godina radili za Željka Mitrovića, opozicionari koje ne prepoznaju ni na njihovom glasačkom mestu, kao  i oni kojima se nije gadila podrška Vučića kada je njima to bilo bitno, zaboravljaju da je Jelena Zorić pre svega novinar, a ne politički aktivista bilo koje stranke, te da je nagrađena za svoj rad. Zaboravljaju na to da je Zorić primila državno priznanje, a Aleksandar Vučić nije država.

Da li se neko zapitao da li je na ovaj način Aleksandar Vučić upravo potvrdio priče N1 o Jovanjici, koje je tokom proteklih meseci svim silama pokušavao da demantuje i opovrgne. Niste li se zapitali da li je na ovaj način predsednik države konačno dao priznanje televiziji o kojoj je godinama unazad pričao sve najgore.

Da nije primila orden i da je odbila da se rukuje s predsednikom, isti ti ljudi bi o Jeleni Zorić pisali kao o ostrašćenoj novinarki, stranoj plaćenici američke televizije, neobjektivnoj, sujetnoj ženi koja mrzi Srbiju i Srbe.

U moru onih koji su jedva dočekali da je razapnu – jer to je ostao naš manir, pa smo navikli da obavezno mrzimo bolje od sebe – bilo je i pozitivnih komentara i čestitki od strane Jeleninih kolega.

„Jelena Zorić je ona zbog čijih ste priča ostajali bez daha i u neverici. Otvara vam oči, divili ste joj se. Ona je i dalje to što jeste, svoja pre svega. Kako se tviter lako odriče svojih junaka. Jelena zaslužuje državni orden više nego što država zaslužuje nju“, napisala je Nataša Miljković na Tviteru.

„…I više od svih onih koji sebi daju za pravo da dele lekcije odnosno da budu u ulozi moralnih gromada“, napisala je Brankica Stanković.

„Većina lajne pljuje Jelenu Zorić jer je uzela orden. Od te većine bar 95% onomad uzela 100€, a uzeće i 2×30€. Neki će reći to su naše pare, a ne njegove. Orden je isto naš, a ne njegov. Orden je državni, mi smo država (bar bi tako trebalo da bude), a ne on“, napisao je Zlatko Katanić.

„Nije Zorić nikoga „priznala“. Ona voli svoju državu. Vučić je priznao da je N1 top TV stanica. I on to odlično zna, zato beži, a ne one Telekom izmišljotine  – Televiziječetine“, napisao je Sloba Georgiev.

„Opoziciona javnost koja smatra da bi Jelena Zorić trebalo da vrati orden je javnost koja smatra da je Zorić opoziciona novinarka sa opozicionog medija. To je upravo pristup koji guraju režimski servisi – da su nezavisni mediji zapravo opozicioni mediji koji hoće da ruše Vučića“, napisao je Miloš Nikolić.

I za sve vas koji navodite da biste na njenom mestu odbili nagradu i priznanje za svoj rad, podsetnik – prvo treba da stignete dotle i da neko uopšte želi da vas nagradi.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare