Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pevačica Ivana Jordan blokirana je na svim poslovnim poljima zbog koronavirusa, pa slobodne dane najviše posvećuje osmogodišnjem sinu Vuku i njegovom školovanju. Poslednjih godinu dana pozabavila se i uređivanjem enterijera svog stana na Dedinju, posebno uoči praznika, kada se potrudila da joj kuća blista u novogodišnjem duhu. Iako svoj dom smatra oazom mira, Ivana je samo ekipi portala Nova.rs otvorila vrata svog doma i ugostila kao prava domaćica.

Dočekala nas je u elegantnoj haljini, sa šampanjcem u ruci i poželela nam dobrodošlicu. Dok je za početak ćaskala sa nama, u kuhinji joj se krčkala kineska hrana.

„Dobro mi došli, dragi gosti. Otkako sam bila klinka kuća mi je bila puna. Volela sam da su mi tu prijatelji, pa i dok sam živela sa mamom i tatom, pa onda i kad sam se odselila od njih. Normalno je da imaš svoje gnezdo, pa tako i ne može svaka ptičica da doleti tek tako. Evo, već treću godinu živim u ovom stanu, tada sam ga i renovirala po svom ukusu. Ovde živim sa sinom Vukom, koji je trenutno kod svog tate, pošto je na raspustu. Mi zaista imamo jedan sjajan drugarski odnos, pa smo se dogovorili da ovo vreme provede sa svojom bakom i dekom i sa ocem“, rekla nam je pevačica.

PROČITAJTE JOŠ

Ivana se nakon pet godina braka razvela od supruga Dušana, kojeg poznaje maltene od detinjstva. Za dobrobit svog sina Vuka, ostali su u korektnim odnosima i redovno se dogovaraju oko roditeljskih obaveza.

„Dušan i ja smo zadržali taj neki drugarski odnos koji smo imali celog života, pa je iz toga proistekla ljubav, koja se vratila nazad na drugarstvo. Kad je već došlo dotle, odnosno do rastanka, onda mora da bude mirno, fino i dostojanstveno, pogotovo kada imate zajedničko dete prema kom smo odgovorni. Pametno je da budemo prijatelji i da se držimo zajedno. Lepo se dogovaramo za sve što je vezano za Vuka. Što se ostalih stvari tiče, on ima svoj život, kao i ja svoj. Nema tu sad prožimanja prevelikog, bilo bi čudno da ima“, rekla je Jordan i otkrila kakva je majka i kakav odnos ima sa sinom.

Ivana Jordan Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Svako dete je zahtevno. Vuk je dečak, ali opet je pun ljubavi, a to je danas retkost da imate muškarca koji je jak i pun ljubavi. A onda, kao svaka majka koja od svog sina pravi svog savršenog muškarca, uvek sam za to da mu se kaže prava istina, ma kakva ona bila. Zaista je jedno razumno dete i među nama nema tajni“, rekla je, između ostalog pevačica.

Ivana Jordan Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ivana na sceni traje 22 godine i nikada se nije priklanjala trendovima, iako bi joj to donelo više novca i na popularnosti. Ona ističe da je uvek želela da zadrži svoj prepoznatljiv stil i zvuk, uz male moderne korekcije.

„Puno mi je srce kad čujem da je to neki prepoznatljiv zvuk, nema veze ko se pronalazi u tome ili ne. Mislim da je to sjajna stvar za jednog umetnika. Svakome bih govorila da više ide ka tome nego da juri trendove. Ja sad nemam neki recept. Budi ono što jesi, nemoj da ideš po trendovima, da budeš ono što nisi da bi se dopao drugima. Dopašćeš se drugima ako se upakuje s vremenom u kojem živiš. Ono što ja radim je možda moj neki senzibilitet i te moje pesme su pune neke određene emocije i priče. Super su i mreže preko kojih mi stiže puno pisama. Ne treba ni ja da budem drugačija i da se na silu prilagođavam nekim trendovima koji su trenutni, koji će već sutra biti neki peti. Kad pratiš to, gubiš sebe i postaješ marioneta koja klizi niz vodu“, rekla je Ivana i dodala da li bi radila sa popularnim reperima i narodnjacima.

Ivana Jordan Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Pa ne bih sa reperima Bubom, Jalom i ostalima, zato što muzički i životno razmišljam drugačije, prosto imam svoj senzibilitet. Mislim da smo različiti svetovi. Što se tiče narodnjaka, dobro, to je opet neka izvorna priča i zašto da ne. Prvo, to je dugotrajno što ipak ima dublje korone. Možda bih i uradila nešto sa narodnjacima“, rekla je Ivana.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ceo video intervju sa Ivanom Jordan poslušajte na početku teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.